Επιλέξτε μια διατροφή πλούσια σε ψάρια

Το αδυνάτισμα και η σύσφιξη σώματος www.ifarmacy.gr/sysfiksi-somatos/ δεν είναι μια εύκολη διαδικασία για πάρα πολλούς ανθρώπους της εποχής μας. Οι πολλές κακές διατροφικές συνήθειες που προσθέτουν κιλά και λίπος στον οργανισμό, δεν κάνουν μόνο κακό στην υγεία μας, αλλά δυσκολεύουν και οποιαδήποτε προσπάθεια διόρθωσής του.

Η κατανάλωση ψαριών, εκτός από το ότι είναι ένας υγιεινός τρόπος διατροφής, μπορεί να βοηθήσει στη μείωση του λίπους και του βάρους. Τα ψάρια προσφέρουν στον οργανισμό μας υψηλής ποιότητας πρωτεΐνη, η οποία όμως είναι χαμηλή σε θερμίδες. Έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε ωμέγα-3 λιπαρά οξέα και ελάχιστα κορεσμένα λιπαρά.

Το ιχθυέλαιο και τα ωμέγα-3 λιπαρά ρίχνουν τα τριγλυκερίδια, μειώνουν τον κίνδυνο εμφάνισης καρδιακών προβλημάτων και προλαμβάνουν την αρθρίτιδα και το εγκεφαλικό. Η πέστροφα περιέχει περισσότερα ωμέγα-3 από την καθημερινή συνιστώμενη δόση και είναι εξαιρετική πηγή βιταμινών Β12, οι οποίες βοηθούν στην καλή λειτουργία του νευρικού συστήματος.

Ο μαύρος γάδος γνωστός και ως μουρούνα αποτελεί εξαιρετική πηγή ωμέγα-3 λιπαρών οξέων, πολύ θρεπτική και πλούσια σε σελήνιο με αντιοξειδωτική δράση. Από αυτό το ψάρι προέρχεται και το γνωστό μουρουνέλαιο, που τόσο καλό κάνει στην υγεία μικρών και μεγάλων.

Ο μπακαλιάρος είναι πλούσιος σε κάλιο και βιταμίνη D, εξαιρετική πηγή καλών λιπαρών και χαμηλός σε θερμίδες. Θα τον βρείτε σε πολλές διατροφικές προτάσεις που αφορούν το αδυνάτισμα. Ακόμη, οι σαρδέλες, οι αντζούγιες και οι ρέγγες είναι σπουδαία πηγή καλών λιπαρών, αρκεί να καταναλώνονται ψητές με ελαιόλαδο και όχι παστές.