Απογοητευτική εικόνα στην ΓΣ του Ερασιτέχνη

23659505_1703754746335720_5004075937309504872_n

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Δεν υπήρξε απαρτία

Η Γενική Συνέλευση του Ερασιτέχνη Α.Ο. Τρίκαλα η οποία είχε και εκλογές για ανάδειξη νέου διοικητικού συμβουλίου δεν πραγματοποιήθηκε καθώς δεν υπήρξε απαρτία. Στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου βρέθηκαν μόλις 32 άνθρωποι μαζί με τα μέλη της διοίκησης. Απογοητευτική η εικόνα πράγματι καθώς η συμμετοχή ήταν ελαχιστότατη.

Η εικόνα αυτή είχε σαν αποτέλεσμα τόσο ο πρόεδρος του Ερασιτέχνη Α Ο Τρίκαλα κ. Κώστας Παρδάλης όσο και ο Γενικός Γραμματέας κ. Γιώργος Παναγιώτου , να εκφράσουν την έντονη απογοήτευσή τους και δήλωσαν ότι αν στην επαναληπτική συνέλευση η εικόνα συμμετοχής είναι η ίδια τότε ίσως σκεφτούν σοβαρά  να μην κατεβάσουν το ψηφοδέλτιο και η ομάδα να οδηγηθεί σε διοίκηση Πρωτοδικείου.

«Δεν είπαμε να έρθουν στην συνέλευση και να δώσει χρήματα ο κόσμος αλλά αν είναι δυνατόν να εγγραφούν όσα περισσότερα μέλη γίνεται όποτε είναι εφικτό στον Ερασιτέχνη και όσοι αναφέρονται συνέχεια σε μας και μας κάνουν κριτική στα διάφορα μέσα ενημέρωσης να έρθουν εδώ και να μας πουν τις απορίες τους, να τους απαντήσουμε σε ότι θέλουν και να πάρουν μέρος στο θεσμικό όργανο που είναι η Γενική Συνέλευση του σωματείου. » τόνισαν χαρακτηριστικά εκφράζοντας το μεγάλο παράπονό τους.

Αυτοί που βρέθηκαν στην αίθουσα, ανάμεσά τους ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ κ. Δημήτρης Μπαταγιάννης, ο αντιπεριφερειάρχης κ. Μιχαλάκης, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κ.κ. Αναστασίου και Σπανός αλλά και όλοι οι υπόλοιποι εξέφρασαν την πλήρη στήριξη στους διοικούντες  του Ερασιτέχνη και τους τόνισαν να προχωρήσουν σε νέα διοίκηση στην επόμενη συνέλευση που θα πραγματοποιηθεί.

Έγινε πάντως ένας απολογισμός και ενημέρωση για το τι έπραξε αυτή η διοίκηση στα τρία χρόνια παρουσίας στα διοικητικά του Ερασιτέχνη Α.Ο.Τρίκαλα αλλά και για το μεγάλο όραμα που είναι η δημιουργία του αθλητικού κέντρου του συλλόγου με την στήριξη του Δήμου Τρικκαίων και της Περιφέρειας η οποία ήταν δεσμευτική από τους εκπροσώπους της τοπικής Αυτοδιοίκησης.

23754845_1703754749669053_4976977365961580227_n

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ο Γενικός Γραμματέας του Ερασιτέχνη κ. Γ. Παναγιώτου ενημέρωσε τους παρευρισκόμενους για τα τρία χρόνια της συγκεκριμένης διοίκησης αφού πρώτα εξέφρασε την πικρία του για την πολύ μικρή συμμετοχή κόσμου.

«Δυστυχώς, δεν περίμενα αυτή την εικόνα. Θα μπορούσε να υπάρξει μια μεγαλύτερη προσέλευση. Σε καμία περίπτωση δεν περίμενα αυτή την αδιαφορία. Προσωπικά δεν ξέρω αν θα συνεχίσω να ασχολούμαι. Όλο  λέμε μεγάλη ομάδα ο ΑΟΤ , έχει ιστορία και είμαστε σήμερα 10 άνθρωποι.

Όταν μάλιστα έχουμε να ανακοινώσουμε ζητήματα ευχάριστα για τον σύλλογο. Δεν ξέρω αν  εμείς πρέπει να ασχολούμαστε πλέον. Απαρτία για Γενική Συνέλευση δεν υπάρχει , προβλεπόταν να εκλεγεί νέο προεδρείο , οπότε θα πάμε σε επαναληπτική Γ.Σ.

Αλλά για όσους είναι εδώ και μας τιμήσανε θα κάνουμε μια ενημέρωση.

Συμπληρώσαμε σαν διοίκηση 3 χρόνια. Αναλάβαμε το 2014 . Ομάδα δεν υπήρχε, ο ΑΟΤ ήταν στο ερασιτεχνικό και μέσα από ένα εγχείρημα που έγινε η ομάδα κατάφερε να κάνει βήματα προόδου. Και για τρίτο χρόνο να βρίσκεται στις επαγγελματικές κατηγορίες. Σε αυτή την τριετία έγιναν άλματα.  Εκτός από χρόνο προσωπικό και όχι μόνο ξοδέψαμε και χρήματα. Αλλά αυτό είναι το λιγότερο. Είναι αρνητικό για έναν που θέλει να ασχοληθεί όταν ένα σωματείο όπως ο Α Ο Τρίκαλα έχει 50 μόνο μέλη παρά τις ανακοινώσεις που έχουμε κάνει κατά καιρούς για να γίνουν εγγραφές και ο Ερασιτέχνης να είναι δυνατός.

Ένα σωματείο όπως ο ΑΟΤ, που ποτέ δεν είχε ομάδες υποδομών, Κ15, Κ16, Κ17 και η Κ19 που ανήκει στην ΠΑΕ αλλά και τα μικρότερα τμήματα της Ακαδημίας. Εμείς το πράξαμε και σε αυτή την τριετία όλα αυτά τα τμήματα δημιουργήθηκαν.

Ρώτησε κανείς πως συντηρούνται όλα αυτά; Οι συνδρομές δεν φτάνουν.

Το 2014 θυμάστε ότι ο Α.Ο. Τρίκαλα ήταν στην Β ερασιτεχνική. Βγήκαμε μπροστά και προεξάρχοντος του κ. Παρδάλη ο οποίος ήταν ο συνδετικός κρίκος και δημιουργήθηκε η ομάδα για την Γ΄Εθνική με την συνδρομή και του κ. Κουτσούρη.

Και ο κ. Κουτσούρης αξιώνει ένα ποσό της τάξης των 370.000 ευρώ υποστηρίζοντας ότι τα χρήματα που έβαλε τα δάνεισε στο σωματείο.

Πράγμα που δεν ισχύει. Γιατί η συμφωνία με τον κ. Κουτσούρη δεν τηρήθηκε από μέρους του. Η δικαιοσύνη θα κρίνει ποιος έχει δίκιο , εμείς ή ο κ. Κουτσούρης. Από εμάς όλους έχουν κατατεθεί μηνύσεις ατομικά στον κ. Κουτσούρη για συκοφαντική δυσφήμηση.

Το 2014 και το 2015 η ομάδα κατάφερε έναν μοναδικό άθλο. Και την πρώτη χρονιά, την τελευταία αγωνιστική κέρδισε μέσα στην έδρα της πρωτοπόρου ομάδας και ανέβηκε κατηγορία. Στιγμές ανεπανάληπτες. Πλην όμως η ψυχή μας ξέρει τι τραβήξαμε εκείνη την χρονιά. Δεν χρειάζεται να πούμε πόσα χρήματα χρειάστηκε η ομάδα για να ανέβει εκείνη την χρονιά.

Έγιναν σημαντικά βήματα για την οργάνωση των Ακαδημιών. Αφού πριν ,  τα παιδιά οι Σακαφλιάδες, είχαν κάνει την δική τους προσπάθεια για τις Ακαδημίες. Έτσι υπήρχε μια υποδομή για την συνέχεια των Ακαδημιών.

Προσπαθήσαμε να βρούμε χώρους για να στεγάσουμε τα τμήματα. Όλα αυτά τα χρόνια , ο Α.Ο. Τρίκαλα, να μην έχει στην κυριότητά του , ούτε ένα γήπεδο, μια αθλητική εγκατάσταση. Έπρεπε να αντιμετωπίσουμε και αυτό το ζήτημα.

Επιλέξαμε την αθλητική εγκατάσταση του κ. Μακρή στο Λογγάκι  καταβάλλοντας  μίσθωμα . Όμως, το 2014 το βάρος έπεσε κυρίως στην μεγάλη ομάδα . Παρ΄όλα αυτά δημιουργήσαμε εκείνη την χρονιά τμήματα υποδομής με παιδιά μέχρι 15 ετών.

Με την μεγάλη ομάδα, πήραμε το πρωτάθλημα στην Γ΄Εθνική και το κύπελλο επίσης της Γ΄Εθνικής.

Τα  μεγάλα προβλήματα ξεπεράστηκαν και είμασταν ευχαριστημένοι από το αποτέλεσμα. Είχαμε πει ότι αν η ομάδα ανέβει , θα συστήσει ΠΑΕ ο κ. Κουτσούρης παρά το γεγονός ότι δεν ήταν συνεπής στην συμφωνία μας. Προκρίθηκε η λύση του κ. Κουτσούρη για λόγους ηθικής δέσμευσης.

Έτσι, πήρε την ομάδα να την κάνει ΠΑΕ και μετά από έναν μήνα θυμάστε τι προβλήματα δημιουργήθηκαν. Επικαλέστηκε αδυναμία.

Κλήθηκε ο Ερασιτέχνης να βγάλει την ομάδα από το πρόβλημα καθώς κινδύνευε ο Α.Ο. Τρίκαλα να διαλυθεί και πάλι.

Έγιναν επαφές με επιχειρηματίες και με Τρικαλινούς. Ο μοναδικός που εκδήλωσε ενδιαφέρον ήταν ο κ. Γιαλιάς. Ήταν μονόδρομος. Αν δεν έπαιρνε την ομάδα το καλοκαίρι του 2015 ο ΑΟΤ θα διαλυόταν. Θυμάστε όλοι, δεν υπήρχε και χρόνος έφερε μια ολόκληρη ομάδα από την Ελευσίνα.

Από κει και πέρα εμείς απεμπλακήκαμε. Του αναγνωρίζω το γεγονός ότι επανέφερε την ομάδα σε κάποια αγωνιστικά στάνταρτς. Άσχετα αν κάποιοι συμφωνούν  ή διαφωνούν με την διοίκηση Γιαλιά.

Μετά εμείς ρίξαμε το βάρος στις υποδομές. Ήρθαν και ο κ. Καλιτζάκης με τον κ. Βάντσικ μαζί με τον κ. Γιαλιά. Εμείς είχαμε κάνει ένα συγκεκριμένο πρόγραμμα το οποίο ανατράπηκε λίγο με την έλευση των Καλιτζάκη, Βάντσικ τους οποίους υπέδειξε ο κ. Γιαλιάς και οι δύο ήταν μετά σε συνεργασία με τον κ. Καρακούση .

Εκείνη την χρονιά έγιναν σημαντικά βήματα. Πήραμε την θέση της ΑΕΤ  με την Κ17.  Επίσης δημιουργήσαμε την Κ16 και έπαιξε και αυτή στο ερασιτεχνικό σε συνεργασία με άλλες ερασιτεχνικές ομάδες.

Η φιλοσοφία μας είχε συγκεκριμένη στόχευση. Ότι δημιουργούμε υποδομές με την προοπτική όσοι παίζουν στην Ακαδημία μας να καταλήξουν κάποτε στον ΑΟΤ αν αυτό είναι εφικτό.

Δυστυχώς, οι Ακαδημίες αυτές δεν βγαίνουν και απαιτείται χρηματοδότης. Τα έσοδα είναι λίγα και πρέπει να καλυφθούν από την διοίκηση. Έτσι, δεν μπορεί να συνεχιστεί. Είναι απαράδεκτο, ο Ερασιτέχνης Α.Ο. Τρίκαλα να έχει μόνο 50 μέλη. Για ποιον ερασιτέχνη μιλάμε μετά. Απαιτείται μεγαλύτερη συμμετοχή. Κάνουμε κάλεσμα στους Τρικαλινούς να συμμετέχουν στον Ερασιτέχνη. Να γίνουν μέλη. Αν τα 30 ευρώ της συνδρομής τον χρόνο είναι πολλά να τα μειώσουμε.

Αυτό το εγχείρημα που κάναμε έχει και συνέχεια και μέλλον αλλά θεωρώ πολύ δύσκολο να βάζουμε το χέρι στην τσέπη συνέχεια.Αλλά αυτό που ξεκινήσαμε να το φτάσουμε κάπου. Ο Ερασιτέχνης Α. Ο Τρίκαλα πρέπει να έχει 1000 μέλη, να είναι δυνατός.

Ο κ. Μπαταγιάννης ήρθε σε μας , μας συμβουλεύτηκε. Έχουμε άψογη συνεργασία και λειτουργούμε σε καλό πλαίσιο μέχρι σήμερα μαζί του. Η τωρινή ΠΑΕ έχει άλλη φιλοσοφία και το βλέπετε.

 

Το πιο σημαντικό απ΄όλα όμως στα πλαίσια των καθηκόντων μας , βλέποντας ότι η ομάδα δεν έχει γήπεδα ήταν να βάλουμε αυτό τον στόχο . Να μπορέσει ο ερασιτέχνης Α Ο Τρίκαλα να αποκτήσει το σπίτι του. Και να μην περιφερόμεθα από γήπεδο σε γήπεδο.  Σε συνεργασία με τον Δήμο προσπαθήσαμε να βρούμε έκταση. Να δημιουργηθούν γήπεδα, αποδυτήρια κ.λ.π.

Να ευχαριστήσουμε θερμά τον Δήμαρχο κ. Παπαστεργίου και όλο το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου που στάθηκαν αρωγοί στο αίτημα του ερασιτέχνη που είναι και δίκαιο.

Η παραχώρηση έκτασης 30 στρεμμάτων στην Σωτήρα  ήταν ομόφωνη από τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Τρικκαίων.

Και αυτό είναι πολύ σημαντικό. Η έκταση βρέθηκε και φιλοδοξούμε να δημιουργήσουμε σύγχρονες αθλητικές εγκαταστάσεις.

Το κόστος όμως είναι πολύ υψηλό για ένα σύγχρονο αθλητικό κέντρο. Έχουμε κάνει ένα πρώτο πλάνο.

Με 5 γήπεδα ποδοσφαίρου . Τα 3 κανονικών διαστάσεων και τα 2 πιο μικρά αλλά που θα μπορούν να φιλοξενούν αγώνες. Επίσης , άλλα 2 γήπεδα, το ένα 8χ8 και το άλλο 5χ5.

Θεωρούμε ότι θα έχουμε την βοήθεια του Δήμου και της περιφέρειας και να γίνει ουσιαστικά μια τριμερή χρηματοδότηση να μπουν και χορηγοί. Υπάρχει δέσμευση από τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Μιχαλάκη ήταν θετικός από την πρώτη στιγμή στο αίτημά μας.

Ευχόμαστε και ελπίζουμε το όνειρο ετών να γίνει πραγματικότητα μέσα στα επόμενα τρία χρόνια.

Και να καμαρώνουμε όλοι μας που είμαστε μέλη αυτού του σωματείου.

Μια μικρή αναφορά στα υπόλοιπα μέλη του ερασιτέχνη. Τρία χρόνια στηρίξαμε την ομάδα και μεταξύ μας γίναμε κάτι παραπάνω από φίλοι.

Δημιουργήθηκαν άριστες ανθρώπινες σχέσεις. Τους θεωρώ σαν αδέρφια μου. Έχουμε όλη την διάθεση και το όραμα αλλά η σημερινή εικόνα μας απογοητεύει. Ελπίζω στην επόμενη συνέλευση  να υπάρχουν περισσότεροι και αναλόγως να πράξουμε. Επίσης , υπάρχουν και 4 νέοι άνθρωποι οι οποίοι πείστηκαν ότι κάτι καλό γίνεται και έβαλαν υποψηφιότητα. Δώστε μας το κουράγιο να συνεχίσουμε. Να μην ξεχάσουμε να ευχαριστήσουμε τα μέλη της διοικούσας επιτροπής οι οποίοι έδωσαν μεγάλη βοήθεια όταν η ομάδα ήταν να γίνει ΠΑΕ και έκαναν μεγάλο αγώνα γι΄αυτό.»»

Ο πρόεδρος του Ερασιτέχνη κ. Κώστας Παρδάλης είπε:

 

“ Είμαι στεναχωρημένος με αυτή την εικόνα που βλέπω. Υπάρχει ένα ψηφοδέλτιο με πρόσωπα που θέλουν να βοηθήσουν. Αν είναι αυτή η εικόνα στην επόμενη συνέλευση δεν θα κατεβάσουμε ψηφοδέλτιο και η ομάδα θα πάει στο Πρωτοδικείο.

Στα τρία χρόνια της διοίκησης μας η ομάδα πήρε άνοδο, κύπελλο και οργάνωσε τις ακαδημίες. Βοηθήσαμε την ΠΑΕ και ο ερασιτέχνης  ήταν πάντα εκεί σε ότι ζητήθηκε. Ευχαριστώ όλα τα μέλη για την συμπαράσταση και την συνεργασία που είχαμε μαζί. Όλο τον  καιρό, ακούγαμε και διάφορες κριτικές. Αυτοί που σχολιάζουν ας  έρθουν να γίνουν μέλη και να έχουν άποψη. Αυτή η εικόνα σήμερα είναι απαράδεκτη. Τον κ. Καλιτζάκη και τον κ. Βάντσικ τους πλήρωνε ο ερασιτέχνης για αυτούς που λένε διάφορα.

Όποιος θέλει  και ενδιαφέρεται να έρθει και να έχει άποψη και να γίνει μέλος.

Ευχαριστώ όλο το Δημοτικό Συμβούλιο και τον κ. Μιχαλάκη για την στήριξη  και ομόφωνη απόφαση στο αίτημα του Α.Ο. Τρίκαλα να αποκτήσει το αθλητικό κέντρο.

Με αυτή την εικόνα όμως θα σκεφθούμε αν θα καταθέσουμε το ψηφοδέλτιο. Νιώθω ότι εισπράτουμε απαξίωση . Όλοι οι ΑΟΤάρες να έρθουν εδώ και να μην έχουμε αυτή την εικόνα στην αίθουσα. Εμείς δεν είπαμε να έρθει εδώ και να πληρώσει κάποιος. Αλλά να εκφράσει άποψη και να μιλήσει θεσμικά στην Γενική Συνέλευση του συλλόγου. Το ψηφοδέλτιο είναι έτοιμο. Συμμετοχή θέλουμε. Όχι μόνο κριτική.»

Ο Δημοτικός σύμβουλος Θεόδωρος Σπανός δήλωσε:

» Μην απογοητεύεστε από την μικρή συμμετοχή. Ο Α.Ο. Τρίκαλα είχε επιτυχία τα τελευταία χρόνια γιατί μπήκατε εσείς μπροστά. Η μεγάλη ομάδα μπορεί να αλλάζει συνέχεια προέδρους , ο Ερασιτέχνης όμως είναι η Μάνα του συλλόγου .
Το Δημοτικό συμβούλιο ομόφωνα αποφάσισε να δοθεί η έκταση για να φτιάξει ο ερασιτέχνης Α.Ο. Τρίκαλα τα γήπεδά του.
Είναι ντροπή για τον ΑΟΤ να πληρώνει ενοίκια για να έχει γήπεδα. Δεν επιτρέπεται αυτό το πράγμα. Αν είναι ας μειωθεί και η συνδρομή και όλοι να γίνουν μέλη στον ερασιτέχνη , να στηρίξουν τον σύλλογο. Έχετε σαν διοίκηση μια καλή εικόνα . Συνεχίστε και όλοι μαζί να στηρίξουμε την προσπάθεια του Ερασιτέχνη.»

Ο εντεταλμένος σύμβουλος Αθλητισμού του Δήμου Τρικκαίων, δημοτικός σύμβουλος κ. Ακης Αναστασίου τόνισε¨:

«Kαταλαβαίνω την πικρία και ξέρω τι αγώνα κάνει ο Ερασιτέχνης, αλλά και το κόστος, προσωπικό και οικονομικό γιατί και εγώ έχω κάνει διοίκηση στον ερασιτέχνη.
Η διοίκηση αυτή έχει κάνει έργο και αυτό πρέπει να φανεί πιο πολύ στην κοινωνία. Ο ερασιτέχνης Α.Ο. Τρίκαλα θα μπορούσε να έχει και άλλα τμήματα εκτός από το ποδόσφαιρο. Αναλαμβάνω την πρωτοβουλία για εγγραφή νέων μελών . Ως δήμος είμαστε κοντά στον ερασιτέχνη και εννοείται ότι έχουμε δεσμευτεί για κάποια θέματα και για τα έργα υποδομής. Δεν είναι εύκολο ένα αθλητικό έργο να πέσει στις πλάτες μόνο της διοίκησης του ερασιτέχνη. Θέλει στήριξη. Οι άνθρωποι του ερασιτέχνη και πράττουν και βάζουν από την τσέπη τους.»

Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Χρήστος Μιχαλάκης από την πλευρά του δήλωσε:

«Χαιρετίζω την προσπάθεια του Ερασιτέχνη Α.Ο.Τρίκαλα. Αξίζουν συγχαρητήρια σε όλους. Όπως και τη νέα ηγεσία της ΠΑΕ. Βλέπω ότι υπάρχει ομόνοια. Το εγχείρημα θα πετύχει και για τα γήπεδα στην Σωτήρα. Κάναμε μια προσπάθεια μαζί , θα βγει κάποιο κονδύλι με την περιφέρεια και θα δούμε τι μπορούμε να κάνουμε και με την μεγάλη ομάδα. Έτσω και οι 30 που είμαστε εδώ, θέλουμε να προχωρήσετε και όλοι μαζί να κάνουμε προσπάθεια για εγγραφή περισσότερων μελών στον ερασιτέχνη Α.Ο. Τρίκαλα. Υπάρχει πικρία για την μικρή συμμετοχή αλλά συνεχίστε την προσπάθεια . Εμείς θα είμαστε δίπλα σας.»

Ο Νομικός κ. Κώστας Τσόγιας, τοποθετήθηκε και τόνισε πως η Τρικαλινή κοινωνία εμπιστεύεται αυτούς τους ανθρώπους της διοίκησης του ερασιτέχνη και ότι προσωπικά πιστεύει πως τέτοια αποδοχή διοίκησης δεν έχει υπάρξει άλλη στο παρελθόν. Το γιατί είπε δεν υπάρχουν εγγραφές μελών και δεν έχει κόσμο μπορεί να έχει πολλές εξηγήσεις όπως το οικονομικό ή κάποια άλλη εξήγηση»

Επίσης, ο Γενικός Αρχηγός της ΠΑΕ Α.Ο.Τρίκαλα κ. Ζήσης Κατσαντώνης επισήμανε ότι αυτή η διοίκηση του ερασιτέχνη πρέπει να συνεχίσει το έργο της και από την ώρα που δεν υπάρχει αντίπαλος αλλά μόνο ένα ενωτικό ψηφοδέλτιο ευχήθηκε η διοίκηση να συνεχίσει .

Ο Κυριάκος Σελεμέκος πιστός φίλαθλος του Α.Ο. Τρίκαλα και μέλος της διοικούσας πριν η ομάδα γίνει ΠΑΕ , ευχαρίστησε τα υπόλοιπα μέλη για την συνεργασία που είχαν εκείνο το διάστημα αλλά και την διοίκηση του ερασιτέχνη για την συμπαράσταση στην μετάβαση της ομάδας σε Ποδοσφαιρική Ανώνυμη Εταιρία.
Μάλιστα ήταν και από τους ανθρώπους στην αίθουσα που έφερε και νέες εγγραφές μελών για τον ερασιτέχνη.