Το στρες μας εμποδίζει

Το αδυνάτισμα και η σύσφιξη σώματος www.my-pharmacy.gr/sisfiksi-somatos/ είναι δύο διαδικασίες, οι οποίες δε συμβαδίζουν με το χρόνιο στρες και το καθημερινό άγχος. Οι περισσότεροι άνθρωποι που είναι υπέρβαροι ή παχύσαρκοι, αντιμετωπίζουν προβλήματα με την πίεση της καθημερινότητας. Πολλές φορές καταφεύγουν στην υπερβολική κατανάλωση φαγητού, ως μια εύκολη λύση για να ξεφύγουν από το έντονο στρες.

Έχουν γίνει περισσότερες από 2.000 έρευνες σε Αμερική και Ευρώπη, οι οποίες έχουν αποδείξει πως το στρες μπλοκάρει την καύση του λίπους και ευνοεί την αποθήκευσή του στο σώμα και ιδιαίτερα στην περιοχή της κοιλιάς. Η βητατροφίνη είναι μια πρωτεΐνη, η οποία ενεργοποιείται όταν νιώθουμε έντονη πίεση. Αυτή εμποδίζει το σώμα να διασπάσει το αποθηκευμένο σωματικό λίπος.

Το μέγεθος της επιπλοκής στη διαδικασία του αδυνατίσματος εξαρτάται και από τα γονίδια του κάθε ατόμου. Άλλοτε ευνοείται η παχυσαρκία και άλλοτε ο οργανισμός δεν μπορεί να «κάψει» το λίπος και επομένως δεν προωθείται το αδυνάτισμα, ενώ σε άλλες αυτό γίνεται, αλλά με πολύ αργό ρυθμό, κάτι που δε βοηθάει στη σύσφιξη σώματος.

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνει όποιος επιθυμεί να απαλλαγεί από τα περιττό λίπος, είναι να ξεκινήσει τις αλλαγές από τις αντιδράσεις που έχει σε καταστάσεις πίεσης. Θα πρέπει οπωσδήποτε να βρει τρόπους για να αποβάλλει το άγχος. Έτσι, θα έχει θέσει τις βάσεις για μια σωστή αφετηρία όσον αφορά τις διαδικασίες του αδυνατίσματος και της σύσφιξης σώματος.