Το τζόκινγκ σας αδυνατίζει πιο γρήγορα

Το αδυνάτισμα και η σύσφιξη σώματος https://www.parapharmacie.gr/cat/susfiksi-swmatos δεν είναι ένα όνειρο απατηλό για όσους δεν ακολουθούν ένα εντατικό πρόγραμμα γυμναστικής με βάρη. Μπορεί να γίνει πραγματικότητα στις περισσότερες περιπτώσεις, μόνο όταν η τακτική άσκηση συνδυαστεί με τη σωστή διατροφή.

Οι αεροβικές ασκήσεις όπως το τζόκινγκ θεωρούνται καλύτερες από τις ασκήσεις αντίστασης για όσους θέλουν να χάσουν πόντους και κιλά, όπως δείχνου και οι πιο πρόσφατες έρευνες. Ως δεύτερη λύση προκρίνεται ο συνδυασμός και των δύο ειδών εκγύμνασης.

Η αεροβική άσκηση καίει 67% περισσότερες θερμίδες και βοηθάει τον οργανισμό να αποβάλλει το ορατό λίπος από την κοιλιά, αλλά και αυτό γύρω από τα εσωτερικά όργανα. Οι εθελοντές που έλαβαν μέρος σε μία μελέτη διάρκειας οκτώ μηνών, χωρίστηκαν σε τρεις ομάδες. Όλες μαζί αποτελούνταν από196 υπέρβαρους εθελοντές, ηλικίας 18 έως 70 ετών.

Η πρώτη ομάδα έκανε τζόκινγκ (15 χιλιόμετρα την εβδομάδα, με την καρδιά τους να χτυπάει στο 80% του μέγιστου καρδιακού παλμού), η δεύτερη έκανε ασκήσεις με βάρη (τρία σετ των 8-12 επαναλήψεων, τρεις φορές εβδομαδιαίως) και η τρίτη συνδυασμό των παραπάνω ασκήσεων.

Όταν το περισπλαχνικό λίπος είναι μεγαλύτερο από το μέσο όρο, τότε σχετίζεται με αυξημένο κίνδυνο καρδιοπάθειας, διαβήτη και ορισμένων μορφών καρκίνου. Το τζόκινγκ μείωσε σημαντικά το περισπλαχνικό λίπος και βελτίωσε αρκετούς δείκτες καρδιαγγειακού κινδύνου (επίπεδα των ηπατικών ενζύμων, αντοχή στην ινσουλίνη, επίπεδα των τριγλυκεριδίων). Ανάλογα οφέλη παρείχε και η συνδυασμένη προπόνηση τρεξίματος και βαρών, ενώ οι ασκήσεις που έγιναν μόνο με βάρη, δεν είχαν κάποιο ιδιαίτερο όφελος.