«Ναι» στην αλλαγή φύλου από τα 15 είπαν 148 βουλευτές

Η νομική αναγνώριση της ταυτότητας φύλου υπερψηφίστηκε από 140

Υπερψηφίστηκε κατά πλειοψηφία από τη Βουλή των Ελλήνων το σχέδιο νόμου για την νομική αναγνώριση της ταυτότητας φύλου. Σε σύνολο 285 βουλευτών (απουσίαζαν 15 βουλευτές), «ναι» στην αλλαγή φύλου από την ηλικία των 15 ετών είπαν 147 βουλευτές.

Τη συναίνεσή τους στο άρθρο 3 του νόμου, πλέον, για την αλλαγή φύλου από την ηλικία των 15 με μια δήλωση, έδωσαν 140 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ. Στην άρνησή της επέμεινε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στην Α’ Πειραιώς Γεωργία Γεννιά,η οποί αγνόησε τη γραμμή του Μεγάρου Μαξίμου. Απουσίαζαν από την ψηφοφορία οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Τάσος Κουράκης, Μάρκος Μπόλαρης και Γιάννης Μιχελογιαννάκης.

Στους 140 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που είπαν «ναι» στην αλλαγή φύλου αθροίστηκαν οι έξι βουλευτές του Ποταμιού και ο βουλευτής των ΑΝΕΛ Κώστας Ζουράρις που διαφοροποιήθηκε από τη γραμμή του Πάνου Καμμένου.
«Όχι» στην αλλαγή φύλου είπαν οι βουλευτές του ΚΚΕ, της Χρυσής Αυγής και οι περισσότεροι ανεξάρτητοι βουλευτές. Οι βουλευτές της Δημοκρατικής Συμπαράταξης που βρίσκονταν στην αίθουσα της Ολομέλειας ψήφισαν «παρών» με εξαίρεση τον Θανάση Θεοχαρόπουλο που τάχθηκε υπέρ του «ναι» στην νομική αναγνώριση της ταυτότητας φύλου. Κατά τη διάρκεια της ψηφοφορίας από τη ΔΗΣΥ απουσίαζαν: Φώφη Γεννηματά, Δημήτρης Κωνσταντόπουλος, Γιάννης Μανιάτης, Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, Δημήτρης Κρεμαστινός, Βασίλης Κεγκέρογλου και Τζελέπης Μιχαήλ.