Βρέφη και παιδιά χρειάζονται εξειδικευμένη αντηλιακή προστασία

Το αντηλιακό για βρέφη, αποτελεί ένα απαραίτητο μέσο φροντίδας και προστασίας για κάθε μωρό ή μικρό παιδί, που αναμένεται να εκτεθεί έστω και για μικρό χρονικό διάστημα στις ακτίνες του ηλίου. Τα νέας γενιάς προϊόντα έχουν βελτιωμένη σύνθεση και υφή.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, τα συγκεκριμένα σκευάσματα θα πρέπει να παρέχουν ολοκληρωμένη και αποτελεσματική προστασία σε ένα μωρό ή ένα μικρό παιδί, από την υπεριώδη ακτινοβολία. Για να συμβεί αυτό, θα πρέπει να εφαρμόζονται σωστά και να συνδυάζονται με την τήρηση μίας σειράς κανόνων, που αφορούν την έκθεση των μικρότερων ηλικιών στον ήλιο.

Άλλωστε, δεν πρέπει να ξεχνάμε πως η προστασία του δέρματος των παιδιών έχει ιδιαίτερη σημασία, λόγω της εξαιρετικά χαμηλής παρουσίας της μελανίνης στον οργανισμό τους. Πρόκειται για μία σκοτεινή χρωστική ουσία, η οποία προστατεύει το δέρμα από ηλιακά εγκαύματα, που προκαλούνται από τις ακτίνες UVB και αποτελεί τη βάση του φαινομένου του μαυρίσματος.

Για αυτό κρίνεται ζωτικής σημασίας από τους πρώτους μήνες ζωής ενός ανθρώπου, η σωστή επιλογή ενός αντηλιακού σκευάσματος, που θα συνδυάζει την προστασία με την φροντίδα της επιδερμίδας και φυσικά θα σέβεται την ευαισθησία της. Η παιδική σειρά αντηλιακών της HELAN Sole Bimbi, έχει σχεδιαστεί με γνώμονα τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του δέρματος των παιδιών και των βρεφών, ώστε να εγγυάται την απόλυτη ασφάλεια σε κάθε περίπτωση. Παράγονται χωρίς συντηρητικά, χωρίς χρωστικές ουσίες, ενώ έχουν περάσει από τεστ για περιεκτικότητα σε νικέλιο.