Επεισόδια στη Θεσσαλονίκη από οπαδούς της Σάλκε

c75fef4a44172250c5ea093f4ed7483d_xlΕπιτέθηκαν τα ξημερώματα με γυάλινα μπουκάλια και πέτρες

Περίπου 200 οπαδοί της Σάλκε επιτέθηκαν με γυάλινα μπουκάλια και πέτρες εναντίον διμοιρίας της ΔΑΕΘ που βρισκόταν σε επιφυλακή στην πλατεία Δημοκρατίας, σύμφωνα με το “thestival.gr”.

Οι αστυνομικοί αντέδρασαν και απώθησαν τους θερμόαιμους οπαδούς της γερμανικής ομάδας.Οι οπαδοί της Σάλκε συνδέονται με δεσμούς φιλίας με τους οπαδούς της σκοπιανικής ομάδας Βαρντάρ. Από το 2004 οι δύο ομάδες είναι αδελφοποιημένες. Τις τελευταίες ώρες αναπαράγεται στο διαδίκτυο η είδηση ότι μεταξύ των Γερμανών οπαδών υπάρχουν Σκοπιανοί χούλιγκανς. Αστυνομικές πηγές διαψεύδουν κατηγορηματικά την συγκεκριμένη είδηση. Η μόνη πληροφορία που σχετίζεται με τα Σκόπια είναι ότι τέσσερα τουριστικά λεωφορεία με Γερμανούς οπαδούς έφτασαν στην Ελλάδα μέσω του γειτονικού κρατιδίου. Σημειώνεται ότι το παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ θα παρακολουθήσουν σχεδόν 1500 φίλοι των “βασιλικών μπλε” και η Αστυνομία εκφράζει φόβους για συμπλοκές με τους υποστηρικτές του Δικεφάλου, πριν από το ματς.

ΤΟ σχέδιο προβλέπει να συγκεντρωθούν οι οπαδοί της Σάλκε στον Λευκό Πύργο στις 17.00 και θα τους γίνει σωματικός έλεγχος. Ακολούθως θα μεταφερθούν με τουριστικά λεωφορεία προς το γήπεδο της Τούμπας.