Μανωλόπουλος: “Είχαμε στοχεύσει τον ΠΑΟΚ”

1569885

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Στο SDNA μίλησε ο κορυφαίος των Τρικάλων με τον δικέφαλο.

Ο Σωτήρης Μανωλόπουλος… εκτέλεσε τον ΠΑΟΚ και μιλά στο SDNA για τη δεύτερη φετινή νίκη των Τρικάλων, τον στόχο των Θεσσαλών και για το Final Four, που μας έχει λείψει στην Ελλάδα.

Σε μία αναμέτρηση που προκάλεσε… αίσθηση, τα ψυχωμένα Τρίκαλα επικράτησαν του ΠΑΟΚ με 83-74 και έφτασαν στη δεύτερη νίκη τους στο φετινό πρωτάθλημα, την ώρα που η ομάδα της Θεσσαλονίκης έπεσε στο 4-3.

Ωστόσο, μεγαλύτερη έκπληξη προκάλεσε ένας αριθμός. Για την ακρίβεια, ένα τρομερό και… ασυνήθιστο για τα ελληνικά δεδομένα 7/10 στα τρίποντα! Δίπλα στη στατιστική, ξεχώριζε το όνομα του Σωτήρη Μανωλόπουλου.

 

Ο Έλληνας άσος πάτησε παρκέ για 23 λεπτά και σε αυτό το διάστημα πέτυχε ισάριθμους πόντους, «σκοτώνοντας» την πρώην ομάδα του (από το 2003 μέχρι το 2007) από την γραμμή του τριπόντου.

Το SDNA επικοινώνησε με τον 29χρονο φόργουορντ, ο οποίος αναφέρθηκε στο παιχνίδι του Σαββάτου (19/11) και στο… καυτό του χέρι, ενώ η συζήτηση είχε έντονο το χρώμα της Basket League και, φυσικά, της Euroleague.

«Ήταν μία πολύ σημαντική νίκη για εμάς. Έχουμε ένα πολύ δύσκολο πρόγραμμα στον πρώτο γύρο, όπου έχουμε εντός έδρας όλα τα παιχνίδια με τις κορυφαίες ομάδες του πρωταθλήματος, ενώ παίζουμε εκτός με τις ομάδες του δικού μας επιπέδου. Οπότε, όσο πιο πολλές νίκες θα πάρουμε σε αυτό το πρώτο διάστημα, τόσο καλύτερα θα είναι για εμάς», τόνισε αρχικά στο SDNA ο έμπειρος άσος, συνεχίζοντας:

«Μπορώ να σου πω πως είχαμε… στοχεύσει στον ΠΑΟΚ, ξέραμε ότι έρχεται από συνεχόμενα ματς και πως θα υπάρχει κούραση. Παλέψαμε πολύ στις προπονήσεις, δουλέψαμε πολύ καλά και στο τέλος ήρθε αυτό που θέλαμε».

Η λέξη «κούραση» αποτέλεσε και το κλειδί για την αναμέτρηση του Σαββάτου (19/11); «Ναι, σίγουρα. Γνωρίζαμε εξ αρχής πως ο ΠΑΟΚ είχε συνεχόμενα παιχνίδια σε Ελλάδα και Ευρώπη, είχε και το ντέρμπι με την ΑΕΚ. Γι’ αυτό ακριβώς εμείς επιλέξαμε να οδηγήσουμε το παιχνίδι σε υψηλό ρυθμό, σε μεγάλο τέμπο. Βγάλαμε ενέργεια, πιέσαμε σωστά και αυτό ήταν κατά τη γνώμη μου το κλειδί. Η ενέργεια και το γεγονός πως το θέλαμε πολύ!».

Βέβαια, η κουβέντα δε θα μπορούσε να μη στραφεί γύρω από την εξαιρετική απόδοση του Έλληνα άσου, που ντύθηκε… Στεφ Κάρι, έστω και για λίγο! Βέβαια, γεμάτος… μετριοφροσύνη και με την εμπειρία να κυριαρχεί στο αγωνιστικό του προφίλ, ο άσος των Τρικάλων τόνισε:

«Εγώ προσπαθώ να κάνω πάντα ό,τι μου ζητά ο προπονητής μου. Πέρασα δύσκολα το τελευταίο διάστημα, καθώς ξεκίνησα τη σεζόν με έναν σοβαρό τραυματισμό που με άφησε για αρκετό καιρό εκτός. Προσπαθώ στα τελευταία ματς να βρω τον ρυθμό μου και να βοηθήσω όσο περισσότερο μπορώ την ομάδα μου. Τώρα για τα εφτά τρίποντα, τι να πω; Μπήκε το πρώτο, μπήκε το δεύτερο και μετά όλα έγιναν… αυτόματα! Αλλά ειλικρινά, για εμένα δεν έχει σημασία η προσωπική απόδοση. Σε αυτό το παιχνίδι βγήκα εγώ μπροστά, σε άλλα θα βγουν τα υπόλοιπα παιδιά. Το σημαντικό είναι να είναι καλά η ομάδα και να κερδίζει».

Με βάση τη μέχρι στιγμής εικόνα των Τρικάλων και το ρεκόρ των δύο νικών και των πέντε ηττών σε εφτά παιχνίδια, ποιος μπορεί να είναι ο ρεαλιστικός στόχος των Θεσσαλών; Ο Έλληνας φόργουορντ είναι ξεκάθαρος: «Ο ρεαλιστικός και ο μοναδικός στόχος για εμάς είναι η παραμονή. Δε σκεφτόμαστε τίποτα άλλο, δε πρέπει να σκεφτόμαστε κάτι άλλο προς το παρόν. Όπως είπα και πριν, ο πρώτος γύρος του πρωταθλήματος είναι πολύ δύσκολος για εμάς, με πολλά σημαντικά παιχνίδια εκτός έδρας. Οπότε, το μόνο που έχουμε να κάνουμε είναι να είμαστε ενωμένοι, να παλεύουμε κάθε παιχνίδι και όλα θα τα δούμε στο τέλος».

Όπως ανέφερε και ο ίδιος ο Σωτήρης Μανωλόπουλος, οι πρώτες εφτά αγωνιστικές ήταν εξαιρετικά δύσκολες για τα Τρίκαλα. Είναι χαρακτηριστικό πως η ομάδα του Γιάννη Καστρίτη αντιμετώπισε ΑΕΚ, Άρη, ΠΑΟΚ και Ρέθυμνο, ομάδες που βρίσκονται πολύ ψηλά στο βαθμολογικό πίνακα. Όμως, ποια από τις τρεις πρώτες έχει το προβάδισμα για την τρίτη θέση, σύμφωνα με τον Έλληνα φόργουορντ;

«Πιστεύω πως η ΑΕΚ έχει το προβάδισμα. Όχι μόνο λόγω μπάτζετ, αλλά λόγω ρόστερ, ομαδικής λειτουργίας και των συνολικών απαιτήσεων. Η ΑΕΚ κινείται σε πολύ υψηλό επίπεδο. Δε ξέρω και δε νομίζω πως μπορεί ακόμα να κοντράρει Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό, όμως σίγουρα η ΑΕΚ ξεχώρισε στα δικά μου μάτια».

Μιλώντας για τους δύο «αιώνιους» αντιπάλους, η ερώτηση από την πλευρά μας ήταν προφανής. Με αφορμή και όσα έδειξαν στη πρόσφατη συνάντησή τους (όπου ο Ολυμπιακός επικράτησε του Παναθηναϊκού Superfoods με 79-77), τι πιστεύει ο Σωτήρης Μανωλόπουλος για την πορεία των δύο ομάδων στη φετινή Euroleague;

«Πιστεύω πως ο κόσμος πρέπει να καταλάβει, αν δε το έχει κάνει ήδη, πως οι εποχές έχουν αλλάξει. Η κρίση υπάρχει εδώ και χρόνια στη χώρα μας και τα μπάτζετ έχουν μειωθεί παντού, σε αντίθεση με ομάδες της Τουρκίας, της Ρωσίας και της Ισπανίας που βάζουν κάθε χρόνο πολλά λεφτά. Είναι λογικό να μην είναι ίδιο το επίπεδο σε σχέση με όσα βλέπαμε πριν λίγα χρόνια. Πάντως, Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός έχουν δύο πολύ καλές ομάδες. Υπάρχει η εμπειρία και η γνώση, ενώ με σταθερά βήματα και υπομονή από όλους μπορεί να γίνει το βήμα παραπάνω και για τις δύο και να φτάσουν μέχρι το Final Four, που τόσο μας έχει λείψει στην Ελλάδα. Δίνω ένα μικρό προβάδισμα στον Ολυμπιακό, όμως και οι δύο είναι πολύ καλές ομ