Ο Ντόναλντ Τραμπ νέος πρόεδρος των ΗΠΑ

trumpresidentΝέος πρόεδρος των ΗΠΑ ο πολυεκατομυριούχοςΜπορεί να μην είχε τις πολιτικές περγαμηνές της Χίλαρι Κλίντονούτε την αίγλη του προκατόχου του Μπαράκ Ομπάμα όμως παίρνει στα χέρια του την τύχη των ΗΠΑ Είναι από σήμερα ο 45ος πρόεδρος της χώρας.

Όσοι δεν τον αγαπούν, λατρεύουν να τον μισούν. Ο

Ντόναλντ Τραμπδεν περνά απαρατήρητος, όχι μόνο τώρα που διεκδικεί τον προεδρικό θώκο των ΗΠΑ, αλλά από όταν έκανε τα πρώτα του βήματα στον επιχειρηματικό κόσμο.

Ο ιδιόρρυθμος μεγιστάνας φροντίζει να δίνει “τροφή” και να απασχολεί συχνά την κοινή γνώμη, πότε με τις επιχειρηματικές του δραστηριότητες ή με τις πολιτικές του φιλοδοξίες, κι άλλοτε με την προσωπική του ζωή και με τις ακραίες απόψεις του για ευαίσθητα κοινωνικά θέματα, όπως η οπλοκατοχή ή η μετανάστευση.

Τελευταία του επιδίωξη, είναι να γίνει πλανητάρχης… Έχοντας πάρει το χρίσμα των Ρεπουμπλικανών, ο Ντόναλντ Τραμπ επιδιώκει να είναι ο νικητής στην κούρσα των αμερικανικών προεδρικών εκλογών, με αντίπαλο τη Χίλαρι Κλίντον και να γίνει κάτοικος του Λευκού Οίκου για τα επόμενα τέσσερα χρόνια.

 

Στα τέλη της δεκαετίας του 1980, ο κολοσσός του Τραμπ βρέθηκε στο χείλος της καταστροφής, όμως ο τωρινός υποψήφιος πρόεδρος των ΗΠΑ όχι μόνο κατάφερε να αποφύγει την οικονομική καταστροφή, χάρις στους ελιγμούς του, αλλά τριάντα και πλέον χρόνια μετά, βλέπει την αυτοκρατορία του να μεγαλώνει και τα κέρδη του να απογειώνονται. Το 2015, το περιοδικό Forbes εκτίμησε ότι η περιουσία του ανέρχεται σε 4 δισεκατομμύρια δολάρια, ενώ και οι κρίκοι στην αλυσίδα ξενοδοχείων-καζίνο Trump Entertainment Resorts, διαρκώς αυξάνονται.

 

 Πολυτάραχος βίος

Στα 70 του χρόνια ο Ντόναλντ Τραμπ μετρά τρεις γάμους, πέντε παιδιά και οκτώ εγγόνια κι άπειρα πρωτοσέλιδα στον αμερικανικό Τύπο για την προσωπική του ζωή.

Πρώτη του σύζυγος, η Ιβάνα Ζελίνκοβα, μοντέλο από την Τσεχία, με την οποία παντρεύτηκε το 1977 κια απέκτησε τρία παιδιά, τον Ντόναλντ Τζούνιορ, την Ιβάνκα, που για κάποιους είναι ένα πολύ ισχυρό χαρτί στην προεκλογική εκστρατεία του πατέρα της, ως το αντίπαλον δέος της Τσέλσι Κλίντον, και τον Έρικ. Ο γάμος τους, και πολύ περισσότερο το επεισοδιακό διαζύγιό τους, είχε απασχολήσει πολύ τα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης με τους καυγάδες τους λόγω των απιστιών του μεγιστάνα να γίνονται ουκ ολίγες φορές πρωτοσέλιδο.