Ανακοινώνει Μαυροειδή, θέλει Ούκιτς η ΑΕΚ

Ο Ούκιτς αγωνίστηκε με την εθνική Κροατίας στους Ολυμπιακούς

roko

Ο Δημήτρης Μαυροειδής, λοιπόν, ο οποίος αρχικώς δεν ήταν στα πλάνα του Σλοβένου προπονητή για τη νέα σεζόν, θα συνεχίσει να αγωνίζεται στην “Ένωση” ως αντικαταστάτης του Μαυροκεφαλίδη. Οι δυο πλευρές ήλθαν σε συμφωνία κι έτσι ο 31χρονος σέντερ θα μεταβεί άμεσα στην Κράνισκα Γκόρα, ώστε να λάβει μέρος στο βασικό στάδιο της προετοιμασίας.

Η ανανέωση της συνεργασίας των δυο πλευρών θα επισημοποιηθεί μέσα στις επόμενες ημέρες, αποτελώντας μια αξιόπιστη λύση, που δεν θα χρειαστεί χρόνο προσαρμογής, γνωρίζει τη φιλοσοφία και τις απαιτήσεις του Ζντοβτς ενώ μπορεί να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις και να ενισχύσει την ΑΕΚ στις αυξημένες υποχρεώσεις της στη Basket League και το Champions League της FIBA.

Ο Μαυροειδής στην ΑΕΚ 2015-16

Εurocup

ΑΓΩΝΕΣ

ΠΟΝΤΟΙ

ΡΙΜΠ.

ΑΣ.

ΚΟΨ.

ΚΛ.

Λ.

ΧΡ.

6

8.8

2.8

0.3

0.2

0.7

13:38

Κανονική περίοδος

ΑΓΩΝΕΣ

ΠΟΝΤΟΙ

ΡΙΜΠ.

ΑΣ.

ΚΟΨ.

ΚΛ.

Λ.

ΧΡ.

21

8.7

4.6

0.4

0.7

0.5

1.6

16:21

Playoffs

ΑΓΩΝΕΣ

ΠΟΝΤΟΙ

ΡΙΜΠ.

ΑΣ.

ΚΟΨ.

ΚΛ.

Λ.

ΧΡ.

10

7.9

6.5

0.8

0.5

0.5

1.9

19:21

 

Ενδιαφέρον για Ούκιτς

Στο μεταξύ, η περίπτωση του άλλοτε γκαρντ του Παναθηναϊκού τη διετία 2012-14, Ρόκο Λένι Ούκιτς, ήλθε στο προσκήνιο για την ΑΕΚ! Ο έμπειρος διεθνής Κροάτης γκαρντ, με θητεία στην Euroleague και εμπειρία σε ομάδες top επιπέδου όπως η Μπαρτσελόνα και η Τσεντεβίτα, βρίσκεται στη λίστα του Γιούρι Ζντοβτς για την ενίσχυση της περιφέρειας, εφόσον ολοκληρωθεί η αποδέσμευση του Μαλίκ Χέρστον, ο οποίος δεν υπολογίζεται από τον Ζντοβτς.

Ο Ούκιτς αγωνίστηκε με την εθνική Κροατίας στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο φτάνοντας ως τα προημιτελικά της διοργάνωσης όπου αποκλείστηκε από τη Σερβία ενώ πέρσι έπαιξε στις Βαρέζε και Καντού, έχοντας 10.7 πόντους και 4.9 ασίστ.