Νταμπλ στην παράταση η Μπαρτσελόνα

H Μπαρτσελόνα πανηγυρίζει και αυτή του Κυπέλλου κάνοντας έτσι νταμπλ για δεύτερη χρονιά

e06ae049d964d44b87bc261b3fb798ad_112109

Λίγες μέρες μετά την κατάκτηση του πρωταθλήματος η Μπαρτσελόνα πανηγυρίζει και αυτή του Κυπέλλου κάνοντας έτσι νταμπλ για δεύτερη χρονιά στη σειρά (σ.σ. πέρυσι πήρε και το Τσάμπιονς Λιγκ).

Οι Καταλανοί έκαμψαν το βράδυ της Κυριακής (22/5) την αντίσταση της Σεβίλλης με 2-0 στην παράταση στο «Βιθέντε Καλντερόν» και προσέθεσαν έναν ακόμη τίτλο στην τροπαιοθήκη τους.

Μπορεί να έπαιζαν με παίκτη λιγότερο από το 36′ λόγω αποβολής του Μαστεράνο, όμως, βρήκαν τον τρόπο να κερδίσουν την κάτοχο του Γιουρόπα Λιγκ, η οποία ήταν εμφανές πως έχει αδειάσει σωματικά και ψυχολογικά μετά τον τελικό της Τετάρτης (18/5).

Μεγάλο ματς έκανε ο Πικέ, ο οποίος κρατούσε όλη την άμυνα της Μπαρτσελόνα, επίδειξη της κλάσης του οι δύο ασίστ του Μέσι. Τραυματίστηκε ο Σουάρεζ και μένει να φανεί αν χάνει το Κόπα Αμέρικα.

Από εκεί και πέρα, να τονιστεί ότι η ΑΕΚ δεν ήθελε αυτό το αποτέλεσμα. Επομένως, είναι αναγκασμένη πλέον να παίξει στα προκριματικά του Γιουρόπα Λιγκ, εκτός και αν τερματίσει πρώτη στα πλέι οφ. Τότε εκείνη θα πάει στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ.

Δεν είχε πολλές φάσεις το πρώτο ημίχρονο. Η Μπαρτσελόνα ήταν καλύτερη, αλλά πρακτικά η υπεροχή της συνοψίζεται σε θέση φάσεις πλην της κατοχής που είχε. Η μία ήταν του Σουάρεζ στο 8′ και η άλλη ένα μακρινό σουτ του Άλβες στο 30′.

Η Σεβίλλη περίμενε και προσπαθούσε να χτυπήσει στις αντεπιθέσεις. Δεν κατάφερνε, όμως, να απειλήσει με αυτό τον τρόπο ούτε από τα πλάγια με τα ανεβάσματα των μπάκ της αλλά ούτε από τον άξονα.

Η μοναδική φορά, όμως, που παίκτης της έφυγε στην πλάτη της άμυνας των Καταλανών, είχαμε και την αποβολή του Μαστσεράνο. Σωστή η απόφαση στο 36′, αφού ο Γκαμεϊρό ήταν σε προφανή θέση για γκολ.

Αυτομάτως η ομάδα του Ουνάι Έμερι απέκτησε πλεονέκτημα και λίγο έλειψε αυτό να γίνει ακόμη πιο ισχυρό στο 50′, όταν ο Μπανέγα με σουτ εκτός περιοχής σημάδεψε το δεξί δοκάρι του Τερ Στέγκεν.

Στο 57′ η Μπαρτσελόνα έχασε και τον Σουάρεζ λόγω τραυματισμού και ήταν λογικό στη συνέχεια να προσπαθήσει να κλείσει τους χώρους και να δεχτεί πίεση. Η Σεβίλλη ανέβασε ταχύτητα, αλλά δυσκολευόταν πολύ να φτάσει σε τελικές προσπάθειες.

Οι «μπλαουγκράνα» βρήκαν τρόπο για να κρατούν τους αντιπάλους τους μακριά από την περιοχή του Τερ Στέγκεν και κατάφεραν έτσι να πάνε στην παράταση. Στο 90’+2, μάλιστα, αποβλήθηκε σωστά ο Μπανέγα ανατρέποντας τον Νεϊμάρ. Έτσι η αριθμητική ισορροπία αποκαταστάθηκε.

Στην παράταση μίλησε η κλάση του Μέσι και των συμπαικτών του. Από εξαιρετική πάσα του Αργεντινού ο Τζόρντι Άλμπα μπήκε στην περιοχή και έκανε το 1-0 στο 97′. Στα επόμενα λεπτά δεν δέχτηκε πίεση και τελικά από νέα ασίστ του Μέσι ο Νεϊμάρ έκανε το 2-0 στο 120’+2. Αξίζει να σημειωθεί ότι ένα λεπτό νωρίτερα είχε αποβληθεί και ο Καρίσο. Έτσι η Σεβίλλη τελείωσε τον τελικό με εννιά.

ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ: Τερ Στέγκεν, Ντάνι Άλβες, Πικέ, Μαστσεράνο, Τζόρντι Άλμπα (120′ Σέρτζο Ρομπέρτο), Μπουσκέτς, Ινιέστα, Ράκιτιτς (46′ Ματιέ), Μέσι, Νεϊμάρ, Σουάρεζ (57′ λ.τρ. Ραφίνια).

ΣΕΒΙΛΛΗ: Ρίκο, Μαριάνο (80′ Κονοπλιάνκα), Καρίσο, Ραμί, Εσκουντέρο, Κρικόβιακ, Ιμπόρα (105′ Γιορέντε), Κόκε, Μπανέγα, Βιτόλο, Γκαμεϊρό.