Πέρασε το Ασφαλιστικό Ναι σε όλα από ΣΡΙΖΑ ΑΝΕΛ

Χωρίς καμία αίσθηση κοινωνικής ευαισθησίας 153 κυβερνητικοί βουλευτές,  ψήφισαν τα πάντα

Χωρίς καμία αίσθηση κοινωνικής ευαισθησίας 153 κυβερνητικοί βουλευτές, για άλλη μια φορά ψήφισαν τα πάντα για να διατηρήσουν για λίγο ακόμα διάστημα τις καρέκλες τους και την παχυλή βουλευτική αποζημίωση των 6.000 ευρώ!

AdTech Ad

Κατά ψήφισαν 143 βουλευτές από τα κόμματα της αντιπολίτευσης. Τέσσερις βουλευτές ήταν απόντες. Άγριος καβγάς ανάμεσα σε βουλευτές της Χρυσής Αυγής και τον υπουργό Περιβάλλοντος Πάνο Σκουρλέτη ξέσπασε το απόγευμα της Κυριακής στην Ολομέλεια της Βουλής κατά τη διάρκεια της συζήτησης για τα επώδυνα μέτρα 5 δισ. ευρώ που φέρνει το νέο ασφαλιστικό-φορολογικό νομοσχέδιο. Η άγρια σύγκρουση που κατέληξε σε διακοπή της συνεδρίασης για περίπου 1 ώρα ήρθε ως αποτέλεσμα της βεντέτας που είχαν ανοίξει από νωρίς ο Πάνος Σκουρλέτης με τον Χρήστο Παππά.

Κατά τη διάρκεια της έντασης αστυνομικοί από τη φρουρά της Βουλής περικύκλωσαν τους βουλευτές της Χρυσής Αυγής με το προεδρείο να ζητά την αποχώρηση του Γιάννη Λαγού και τον ίδιο να αρνείται να αποχωρήσει. Τελικά η συνεδρίαση ξεκίνησε με τον βουλευτή της ΧΑ να παραμένει στην αίθουσα και το προεδρείο της Βουλής να του επιβάλει την ποινή του προσωρινού αποκλεισμού από τις συνεδριάσεις της Βουλής, μέτρο το οποίο μπορεί να επεκταθεί για τις επόμενες 15 ημέρες.
 

Η κόντρα Σκουρλέτη-Χρυσής Αυγής ξεκίνησε νωρίς το μεσημέρι όταν αμέσως μετά την ομιλία του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του φασιστικού μορφώματος ο υπουργός Περιβάλλοντος ζήτησε το λόγο και επιτέθηκε στους υμνητές των ναζί. Η τοποθέτηση του υπουργού προκάλεσε την οργισμένη αντίδραση των βουλευτών της Χρυσής Αυγής οι οποίοι ωστόσο σε εκείνο το σημείο αποχώρησαν από την αίθουσα.

Όμως, ο κ. Σκουρλέτης επανήλθε ξανά λίγο μετά τις έξι το απόγευμα και κατήγγειλε ότι ο κ. Παππάς απείλησε την οικογένειά του και πως δεν φοβάται τους δολοφόνους.

Στο άκουσμα της φράσης αυτής οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής με προεξάρχοντα τον Γιάννη Λαγό άρχισαν να φωνάζουν κατά του υπουργού Περιβάλλοντος. «Είσαι βλάκας. Δεν ξέρεις τι σου γίνεται» ανέφερε μεταξύ άλλων.