Συντριβή Boeing στη Ρωσία με 62 νεκρούς

Δύο εκδοχές για τα αίτια: Λάθος του κυβερνήτη  ή τεχνική βλάβη

Ολοι οι επιβαίνοντες νεκροί – Δείτε βίντεο-σοκ από τη στιγμή της συντριβής

Αεροπορική τραγωδία: Συντριβή Boeing στη Ρωσία με 62 νεκρούς – Κύπριος ο πιλότος

19/03/201607:3619/03/201609:49  (upd)
Αεροπορική τραγωδία: Συντριβή Boeing στη Ρωσία με 62 νεκρούς - Κύπριος ο πιλότος

Δύο εκδοχές για τα αίτια: Λάθος του κυβερνήτη εξαιτίας κακών καιρικών συνθηκών ή τεχνική βλάβη – Πραγματοποιούσε την πτήση Ντουμπάι-Ροστόφ

Αεροπορική τραγωδία τα ξημερώματα στη Ρωσία. Ένα αεροσκάφος Boeing 737 της αεροπορικής εταιρείας Flydubai του Ντουμπάι, (Flydubai Flight 981) που πραγματοποιούσε την πτήση από το Ντουμπάι προς το Ροστόφ της Ρωσίας, συνετρίβη τα ξημερώματα (2.50 ώρα Ελλάδος) κατά την προσγείωση του στο αεροδρόμιο Rostov-on-Don στο Ροστόφ στην νότια Ρωσία και οι 62 επιβαίνοντες είναι όλοι νεκροί (55 επιβάτες, 7 μέλη πλήρωμα).

Σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο TACC ο πιλότος ήταν Κύπριος από τη Λεμεσό και ήταν η πρώτη του προσγείωση στο συγκεκριμένο αεροδρόμιο! Το πρακτορείο “Ria Novosti” μεταδίδει ότι από τα μέλη του πληρώματος εκτός από τον Κύπριο πιλότο, ήταν δύο Ισπανοί, ένα Ρώσος, ένας από την Κολομβία, ένας Καζάκος και ένας από τις Σευχέλες. Οι επιβάτες ήταν 44 Ρώσοι, οι περισσότεροι κάτοικοι Ροστόφ, 8 Ουκρανοί, δύο Ινδοί κι ένας Ουζμπέκος. Συνολικά ήταν 18 άντρες, 33 γυναίκες και τέσσερα παιδιά. Δύο είναι οι βασικές εκδοχές για τα αίτια της συντριβής: Να οφείλεται σε λάθος του πιλότου εξαιτίας των κακών καιρικών συνθηκών ή σε τεχνική βλάβη, σύμφωνα με το πρακτορείο “Sputnik”.

Βίντεο-σοκ: Η στιγμή της συντριβής

Σύμφωνα με την εταιρεία, το αεροπλάνο απογειώθηκε από το διεθνές αεροδρόμιο του Ντουμπάι χθες Παρασκευή στις 20:20 (ώρα Ελλάδας) και το “δυστύχημα σημειώθηκε στο Ροστόφ επί του Ντον γύρω στις 02:50 (του Σαββάτου)”.

Το αεροπλάνο συνετρίβη και στη συνέχεια τυλίχθηκε στις φλόγες. Η πυρκαγιά τέθηκε υπό έλεγχο έπειτα από μία ώρα, σύμφωνα με το υπουργείο Εκτάκτων Καταστάσεων.