Νίκη κόντρα στην λογική των αριθμών

BASKET LEAGUE / ÔÑÉÊÁËÁ - ËÁÕÑÉÏ / TRIKALA - LAVRIO

Κόντρα στην …στατιστική επικράτησαν τα Τρίκαλα – 210 παιχνίδια στην Α1 ο Φλεβαράκης

Αν η στατιστική αναδείκνυε τον νικητή στα Τρίκαλα, τότε η τοπική ομάδα θα έχανε από το Λαύριο που κυριάρχησε στο επίπεδο των αριθμών. Οι Θεσσαλοί έφτασαν στη νίκη έχοντας χαμηλότερο ποσοστό σε βολές και δίποντα, περισσότερα λάθη και μικρό προβάδισμα στα ριμπάουντ. Η μόνη ουσιαστική υπέρ τους διαφορά ήταν εκείνη των τριπόντων (45% έναντι 16,6%). Κάπως έτσι είχαν μόλις 57 βαθμούς στο ομαδικό ranking έναντι 76 των φιλοξενούμενων όμως το σημαντικότερο όλων των στατιστικών είναι το… σκορ.

*Μία θέση στην πρώτη 20άδα των προπονητών με τα περισσότερα παιχνίδια στην ιστορία του ελληνικού Πρωταθλήματος από καταβολής Α’ Εθνικής κατηγορίας έχει από σήμερα ο Κώστας Φλεβαράκης. Ο τεχνικός των Τρικάλων BC Aries βρέθηκε σε πάγκο ομάδας της κατηγορίας για 210η φορά, «πιάνοντας» στην 20η θέση της σχετικής λίστας τον Κώστα Πολίτη.

*261 συμμετοχές Πρωταθλήματος συμπλήρωσε ο Γιώργος Τσιάρας για να φτάσει στην 61η θέση της σχετικής λίστας στα χρόνια του επαγγελματικού Πρωταθλήματος τον Φάνη Κουμπούρα.

*Το ατομικό του ρεκόρ με επτά ριμπάουντ βελτίωσε ο Τζέι Αρ Καντούγκαν που είχε από πέντε στους αγώνες με τον Άρη, τον Ολυμπιακό και τον ΠΑΟΚ.

*Αυτή ήταν η 4η εντός έδρας νίκη των Τρικάλων BC Aries σε έξι παιχνίδια ενώ πέρυσι έβγαλε ολόκληρο το Πρωτάθλημα με μόλις πέντε επιτυχίες. Έτσι είναι σε καλό δρόμο στο να φτάσουν ή και να ξεπεράσουν την επίδοση της περιόδου 2013-2014 όταν μέτρησαν οχτώ εντός έδρας νίκες σε 13 ματς Πρωταθλήματος.