Με τον νικητή του Μπρόουτον-Λοκομοτίβ Ζάγκρεμπ ο ΠΑΟΚ

Το ζευγάρι, από το οποίο θα προκύψει ο αντίπαλός του στον β΄ προκριματικό γύρο του Europa League, έμαθε ο ΠΑΟΚ. F48BF92D97D084D929F2FE57EDCD9C10

Η σχετική κλήρωση έγινε στη Νιόν της Ελβετίας και ο «Δικέφαλος του Βορρά» θα αντιμετωπίσει τον νικητή του ζευγαριού Μπρόουτον (Ουαλία) – Λοκομοτίβ Ζάγκρεμπ (Κροατία).

Οι Θεσσαλονικείς θα δώσουν εκτός έδρας το πρώτο παιχνίδι στις 16 Ιουλίου, ενώ η ρεβάνς θα διεξαχθεί στην Τούμπα στις 23/7.

Who is who Μπρόουτον
Πιθανή αντίπαλος του ΠΑΟΚ στον 2ο προκριματικό γύρο του Europa League και αουτσάϊντερ στον αγώνα του 1ου γύρου με την Λοκομοτίβ Ζάγκρεμπ, είναι η Μπρόουτον από την Ουαλία. Η πλήρης ονομασία της είναι Airbus UK Broughton FC και ιδρύθηκε το 1946 με έδρα την ομώνυμη πόλη, που βρίσκεται κοντά στο Τσέστερ της Αγγλίας. Προέρχεται από την εργοστασιακή ομάδα της Airbus UK στο εργοστάσιο της αεροδιαστημικής, όπου παράγονται τα φτερά του Airbus.

Τα προσωνύμια της ομάδας είναι «The Wingmakers» και «Planemakers», ενώ έδρα της είναι το χωρητικότητας 1.600 θεατών (500 καθημένων) «Hollingsworth Group International Airfield» και ο χλοοτάπητας του γηπέδου, είναι συνθετικός «τρίτης γενιάς».

Χρειάσθηκαν 58 χρόνια για να συμμετάσχει στην πρώτη κατηγορία του εθνικού πρωταθλήματος, ενώ οι καλύτερες στιγμές της ήταν η δεύτερη θέση στις διοργανώσεις του 2012-2013 και 2013-2014 και η τρίτη στο πρωτάθλημα της περιόδου 2014-2015.

Who is who Λοκομοτίβ

Λογικό φαβορί απέναντι στους Ουαλούς της Μπρόουτον στον πρώτο γύρο του Europa league, η Ντιναμό Ζάγκρεμπ, αναμένεται να πάρει την πρόκριση και να βρεθεί στον δρόμο του ΠΑΟΚ, στον 2ο γύρο της διοργάνωσης.

Οι Kροάτες, που πέρυσι κατετάγησαν στην 4η θέση του εγχώριου πρωταθλήματος, έχουν συγκριτικό πλεονέκτημα σε σχέση με την ελληνική ομάδα, καθώς οι παίκτες της θα είναι πιό έτοιμοι, με δεδομένο ότι το νέο πρωτάθλημα θα αρχίσει στις 11 Ιουλίου.

 

Η Λοκομοτίβ ιδρύθηκε το 1914, τα χρώματα στην φανέλα της είναι το μπλε και το λευκό και το «αστέρι» της ομάδας είναι ο Αντε Ρουκάβινα (δανεικός από την Ντιναμό Ζάγκρεμπ), που στο παρελθόν αγωνίσθηκε στον Παναθηναϊκό. Εδρα της είναι το χωρητικότητας 8.850 θεατών «Κρανιτσεβίτσεβα», που κατασκευάσθηκε το 1921.