Ερχεται ειδοποίηση από ΟΥΕΦΑ για το νομοσχέδιο

Εντός της εβδομάδας περιμένουν στην ΕΠΟ την επιστολή της FIFA με τις αντιρρήσεις της στο νέο αθλητικό νομοσχέδιο που ψηφίστηκε και αποτελεί νόμο του κράτους.

Από την ελληνική ομοσπονδία διαρρέουν ότι η ενημέρωση που έχουν είναι ότι θα δοθεί στην ελληνική κυβέρνηση διορία δύο εβδομάδων για να κάνει αλλαγές σε συγκεκριμένα άρθρα. Αν δεν το πράξει, τότε το ελληνικό ποδόσφαιρο θα αποκλειστεί από όλες τις διοργανώσεις. Η διορία που θα δοθεί δεν θα είναι τυχαία και σχετίζεται άμεσα με τις εκλογές της FIFA στις 29 Μαΐου. Ο Γιόζεφ Μπλάτερ είναι υποψήφιος για επανεκλογή στην προεδρία και θέλει την ψήφο της ελληνικής ομοσπονδίας, την οποία, όμως, δεν θα μπορεί να έχει αν αποκλείσει άμεσα την ΕΠΟ και το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Στο Πάρκο Γουδή, μάλιστα, υποστήριζαν ότι η επιτροπή εκτάκτων υποθέσεων της FIFA, που πήρε την προηγούμενη εβδομάδα μεταφρασμένο ολόκληρο το αθλητικό νομοσχέδιο, έχει αποφασίσει ήδη για το Grexit του ελληνικού ποδοσφαίρου, αφού θεωρεί ότι υπάρχει επέμβαση στο αυτοδιοίκητο της Ομοσπονδίας και περιμένει την κατάλληλη στιγμή για να στείλει την επιστολή στην οποία θα αναφέρει: ή αλλαγές εντός ενός συγκεκριμένου χρονικού διαστήματος ή αποβολή.

Οσον αφορά τα άρθρα στα οποία θα ζητούνται αλλαγές, σίγουρα είναι το άρθρο «5» για τη θητεία των πειθαρχικών επιτροπών που θα είναι πλέον τριετής.

Οι απόψεις, πάντως, διίστανται για το άρθρο 15 παράγραφος 2 και τη νέα διάταξη για το αυτοδιοίκητο, για την οποία ακόμη και μέσα στην ΕΠΟ ορισμένοι δηλώνουν ικανοποιημένοι. Υπάρχουν, όμως, και κάποιοι άλλοι που τονίζουν ότι θα ζητηθούν αλλαγές που αν δεν γίνουν θα στοιχίσουν στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Οπως και να έχει, η επιστολή της FIFA θα σταλεί εντός της εβδομάδας και αναμένεται με ενδιαφέρον η στάση του υφυπουργού Αθλητισμού που όπου σταθεί και όπου βρεθεί κάνει δηλώσεις και ρίχνει το φταίξιμο στην ΕΠΟ σε περίπτωση Grexit. Και είναι τόσο κακές οι σχέσεις του με την Ομοσπονδία που ούτε στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας το ερχόμενο Σάββατο δεν θα πάει.