Φέτα απο τα Τρίκαλα και την “Όμηρος” σε 16 χώρες

Αλματώδης η ανάπτυξη της οικογένειας Γιαννίτση

Η naftemboriki.gr παρουσίασε πρόσφατα το προφίλ αλλά και την εξέλιξη της Τρικαλινής Γαλακτοβιομηχανίας “Όμηρος” η οποία εξάγει πια τα άριστα προϊόντα της σε 16 χώρες.

Αναλυτικά το δημοσίευμα:

Εν έτει 1984, οι αδερφοί Σωκράτης & Γεώργιος Γιαννίτσης ιδρύουν στους πρόποδες της Νότιας Πίνδου, στη Μεγάρχη Τρικάλων, μια μικρή παραδοσιακή μονάδα παραγωγής Φέτας ΠΟΠ, με την επωνυμία ΑΦΟΙ Χρήστου Γιαννίτση Ο.Ε.

Η πορεία της ξεκινά συλλέγοντας αιγοπρόβειο γάλα από μονάδες της ευρύτερης περιοχής των Τρικάλων, με το οποίο οι αδερφοί Γιαννίτση, εφαρμόζοντας την πολυετή γνώση και εμπειρία τους στον χώρο της τυροκομίας, παράγουν την εξαιρετικής ποιότητας Φέτα ΠΟΠ. Μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα, εκτόξευσε τις πωλήσεις της σε Ελλάδα και εξωτερικό και πέρασε στον χώρο της βιομηχανίας. Έτσι, σεβόμενη την ιστορία της φέτας και λαμβάνοντας υπ’ όψιν τις αρχαίες αναφορές του Ομήρου στην τυροκομία, η εταιρεία μετονομάζεται το 2012 σε ΟΜΗΡΟΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ ΑΕΒΕ.

Η ΟΜΗΡΟΣ στο σύγχρονο και άριστα εξοπλισμένο εργοστάσιό της, διατηρώντας τις αξίες σε συνδυασμό με την τεχνογνωσία, παράγει την παραδοσιακή Φέτα ΠΟΠ καθώς και άλλα Λευκά Τυριά, ώστε να καλύψει τις ανάγκες του σύγχρονου καταναλωτή. Όλα τα προϊόντα της παράγονται σύμφωνα με τις πιο αυστηρές προδιαγραφές που διασφαλίζουν την υψηλή ποιότητα. Εφαρμόζει ολοκληρωμένα συστήματα ελέγχου (HACCP) τα οποία συνεχώς αναβαθμίζονται. Είναι πιστοποιημένη για όλα τα στάδια της παραγωγικής της διαδικασίας, σύμφωνα με το πρότυπο διασφάλισης ποιότητας ISO 22000:2005 και τα συστήματα υγιεινής και ασφάλειας τροφίμων BRC και IFS, καθώς επίσης και για την παραγωγή και διάθεση βιολογικών τυροκομικών προϊόντων.

Η ΟΜΗΡΟΣ εξελίσσεται ραγδαία σημειώνοντας ανοδική πορεία στον χώρο των εξαγωγών. Με το άρτια εκπαιδευμένο και συνεχώς αυξανόμενο ανθρώπινο δυναμικό της έχει κατορθώσει σήμερα να εξάγει σε 16 χώρες. Ο κύκλος εργασιών της αγγίζει τα 30.000.000 ευρώ σε εξαγωγές ΦΕΤΑΣ. Μέσα στην τελευταία πενταετία έχει προβεί σε επενδύσεις 6.000.000 ευρώ με σκοπό την αύξηση της δυναμικότητάς της σε παραγωγή Φέτας ΠΟΠ & Λευκών Τυριών. Τα επόμενα δύο χρόνια έχει προγραμματισμένες επενδύσεις ύψους 5.600.000 ευρώ για τη δημιουργία νέων ψυκτικών εγκαταστάσεων για την αποθήκευση και διακίνηση των προϊόντων της, καθώς και  για την ανάπτυξη γραμμών παραγωγής νέων τυριών.

Την τελευταία δεκαετία, λαμβάνοντας μέρος στις κορυφαίες ευρωπαϊκές εκθέσεις τροφίμων (ANUGA, SIAL, PLMA κ.ά.) έχει καθιερωθεί ως μία από τις πλέον ανταγωνιστικές βιομηχανίες γάλακτος σε ευρωπαϊκό επίπεδο και όχι μόνο.

Στόχος της ΟΜΗΡΟΣ αποτελεί η συνεχής βελτίωση της ποιότητας των προϊόντων της, η κυκλοφορία καινοτόμων γευστικών προϊόντων καθώς και η συνεχής αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών, με απώτερο σκοπό τη μεγαλύτερη δυνατή ικανοποίηση των αναγκών των πελατών της. Η προτίμηση του καταναλωτικού κοινού αντανακλάται και μέσα από τις συνεχείς διακρίσεις σε πανευρωπαϊκούς διαγωνισμούς όπως η International Cheese & Dairy Awards, η International Taste & Quality Institute, κ.ά. Έχει βραβευτεί με χρυσό βραβείο για την παραδοσιακή Φέτα ΠΟΠ, αλλά και για άλλα καινοτόμα προϊόντα όπως η Lactofree και η Βιολογική Φέτα.