Συνελήφθη ο Ρομπίνιο για να εκτίσει 9 χρόνια φυλάκισης

Ο πρώην αστέρας της Μάντσεστερ Σίτι, της Ρεάλ Μαδρίτης και της Μίλαν, Ρομπίνιο συνελήφθη στο σπίτι του στη Βραζιλία καθώς οι δικαστές αποφάσισαν ότι έπρεπε να εκτίσει ποινή εννέα ετών αφού κρίθηκε ένοχος για συμμετοχή σε ομαδικό βιασμό στην Ιταλία το 2017.

Ο πρώην διεθνής της Βραζιλίας συνελήφθη από την Ομοσπονδιακή Αστυνομία της χώρας την Πέμπτη στην πολιτεία του Σάο Πάολο. Αναμένεται να έχει ακρόαση για την υπόθεση το απόγευμα της Παρασκευής μετά τη δημοσίευση της απόφασης για την υπόθεσή του.

Ο Ρομπίνιο ήταν ένας από τους έξι άνδρες που καταδικάστηκαν για σεξουαλική επίθεση σε μια γυναίκα σε νυχτερινό κέντρο διασκέδασης στην Ιταλία τον Ιανουάριο του 2013. Κρίθηκε ένοχος τον Νοέμβριο του 2017 και έχει κάνει πολλές ανεπιτυχείς προσπάθειες να ασκήσει έφεση κατά της απόφασης όλα αυτά τα χρόνια.

Ο πρώην σταρ της Σίτι, 40 ετών πλέον, έχει περάσει τα τελευταία επτά χρόνια στην πατρίδα του τη Βραζιλία παρά την καταδίκη του από ιταλικό δικαστήριο. Η Ιταλία είχε εκδώσει προηγουμένως διεθνές ένταλμα σύλληψης, αλλά ο Ρομπίνιο είχε παραμείνει ελεύθερος.

Ενώ συνεχίζει να επιμένει για την αθωότητά του, το Ανώτατο Δικαστήριο της Βραζιλίας (BSCJ) αποφάσισε να επανεξετάσει το αίτημα της Ιταλίας. Τελικά, οι εννέα από τους 15 υπουργούς ψήφισαν υπέρ της φυλάκισης του πρώην παίκτη που θα εκτίσει την ποινή του στην πατρίδα του.

Η ψηφοφορία του δικαστηρίου ήταν να αποφασίσει εάν ο Ρομπίνιο έπρεπε ή όχι να εκτίσει την ποινή φυλάκισης. Η ιταλική νομοθεσία υπαγορεύει ότι η ποινή του δεν θα ξεκινήσει επίσημα μέχρι να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες έφεσης.