Στον αέρα η καταβολή δόσης των αθλητικών ομοσπονδιών

Η εξέλιξη αυτή ήρθε ως συνέπεια της υπαγωγής του Υφυπουργείου Αθλητισμού από το Υπουργείο Πολιτισμού στο οποίο ανήκε, σε αυτό του Υπουργείου Παιδείας, το οποίο εφαρμόζει νομοθεσία του 2020, σύμφωνα με την οποία όσοι επιχορηγούνται από το κράτος υποχρεούνται να καταθέτουν και ειδικό απολογισμό. Και ενώ όλα τα προηγούμενα χρόνια προϋπόθεση για τη χρηματοδότηση των αθλητικών ομοσπονδιών ήταν η κατάθεση του απολογισμού, φέτος και συγκεκριμένα πριν από λίγες ημέρες (ούτε στο τέλος του 2023, ούτε καν στις αρχές τις φετινής χρονιάς) ενημερώθηκαν ότι θα πρέπει να υποβάλουν εκ νέου αιτήσεις, καταθέτοντας παράλληλα και ειδικό απολογισμό, ο οποίος αφορά στη διαχείρηση των εσόδων μη κρατικού χρήματος (χορηγίες).

Αν λάβουμε υπόψιν ότι η καταβολή της πρώτης δόσης γινόταν έως τα μέσα Μαρτίου (πέρυσι ήταν από τις ελάχιστες φορές που έγινε αρχές Απριλίου), με τα νέα δεδομένα, φαντάζει αδύνατη η καταβολή του πρώτου μέρους της χρηματοδότησης πριν από τα μέσα Απριλίου.

Αυτό γιατί οι ομοσπονδίες είχαν περιθώριο κατάθεσης του απολογισμού τυπικά έως τις 30/3, γεγονός που επέτρεπε να διεκπεραιώνονται σταδιακά, ενώ τώρα θα πρέπει να ελεγχθούν και να εγκριθούν μέσα σε λίγες ημέρες…