Οπαδικές μουτζούρες στα ζωγραφισμένα Καφάο της πόλης

Ο Σύλλογος Τρικαλινών Ζωγράφων καταγγέλει βανδαλισμό   σε έργα που έκαναν μέλη  σε Καφάο της πόλης μας. Ε΄λιναι φανερό πως οι μουτζούρες έγιναν από τους τοπικούς οπαδούς   ομάδων

Αυτά είναι μόνο μερικά απο τα kafao του ΟΤΕ που ζωγράφισαν μέλη του Συλλόγου Τρικαλινών Ζωγράφων και πλέον έχουν καταστραφεί. Δεν ξέρω ποιες ειναι οι κατάλληλες λέξεις για να χαρακτηρίσω αυτές τις πράξεις!!! Ντρέπομαι ως πολίτης που φθάνουμε σε αυτο το σημείο.
Υπαρχουν πολλοι τρόποι οπαδέ της καθε ομαδας να εκφράσεις την αγάπη σου για την ομάδα !! ΟΧΙ όμως πάνω στον κόπο του κάθε καλλιτέχνη που εχει αφιερώσει χρόνο , ενέργεια και συναίσθημα για να ομορφύνει την πόλη.
Ο βανδαλισμός πάνω από την τέχνη είναι ασέβεια και οι συνέπειες καταστροφικές. Μειώνει την πολιτιστική και ιστορική σημασία της τέχνης, καθώς και τους δημόσιους χώρους στους οποίους εκτίθεται. Επίσης, μπορεί να οδηγήσει σε οικονομικό κόστος για επισκευές και αποκαταστάσεις.
Είναι αναγκαίο για τις κοινότητες να ενωθούν για να αποτρέψουν και να αντιμετωπίσουν πράξεις βανδαλισμού κατά της τέχνης και να προωθήσουν το σεβασμό για την καλλιτεχνική έκφραση και τη δημιουργικότητα.
Είναι πολύ σημαντικό η επιθυμία για έκφραση να μην φθάνει να γίνει ανεξέλεγκτη και να υποβαθμίζει τη σημασία της τέχνης.