Εκτός ευρωεκλογών η Ασημακοπούλου εξαιτίας των email στους απόδημους

Η Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου ανακοίνωσε ότι δεν θα συμμετάσχει στις ευρωεκλογές, μετά τον σάλο που δημιούργησε από την αποστολή μαζικών email σε απόδημους. Στην πραγματικότητα ο Κυριάκος Μητσοτάκης την «έκοψε» μετά την εισαγγελική έρευνα και την έρευνα της Ανεξάρτητης Αρχής Προσωπικών Δεδομένων για το πώς ακριβώς βρέθηκαν στα χέρια της οι λίστες με τα email των αποδήμων.

Ο πρωθυπουργός, στην πραγματικότητα, είχε προαναγγείλει τη σημερινή εξέλιξη κατά τη διάρκεια της πρόσφατης συνέντευξής του στον ΣΚΑΪ. «Η υπόθεση αυτή πρέπει να διερευνηθεί. Όχι μόνο από τη Δικαιοσύνη, αλλά και από το υπουργείο Εσωτερικών. Υπάρχουν ερωτήματα που πρέπει να απαντηθούν. Κάνουμε και εμείς τη δικιά μας έρευνα», είχε πει χαρακτηριστικά.

Advertisement

Η Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου αναφέρει στην ανάρτησή της πως ενημέρωσε η ίδια τον πρωθυπουργό. «Ενημέρωσα τον Πρωθυπουργό για την απόφασή μου να μην συμμετάσχω ως υποψήφια Ευρωβουλευτής στις επερχόμενες Ευρωεκλογές του Ιουνίου εάν το θέμα αυτό δεν έχει ξεκαθαριστεί πλήρως. Αυτό, γιατί η συνείδησή μου δεν μου επιτρέπει να συμμετέχω άθελά μου στις προσπάθειες κάποιων να πλήξουν τον θεσμό της επιστολικής ψήφου, την Κυβέρνηση Μητσοτάκη ή το κύρος της Ελλάδας».