Πειραιάς: Συλλήψεις χούλιγκαν για τον φόνο Λυγγερίδη

Από τις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας, ευρείας κλίμακας αστυνομική επιχείρηση της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Βίας στου Αθλητικούς Χώρους της Ασφάλειας Αττικής βρίσκεται σε εξέλιξη για τη σύλληψη των ατόμων που εμπλέκονται στον θανάσιμο τραυματισμό με ναυτική φωτοβολίδα του άτυχου αστυνομικού, Γιώργου Λυγγερίδη, στις 7 Δεκεμβρίου 2023 έξω από το κλειστό γυμναστήριο στον Ρέντη.

Μέχρι στιγμής, έχουν πραγματοποιηθεί προσαγωγές και συλλήψεις δεκάδων ατόμων, ενώ έχει πραγματοποιηθεί μεγάλος αριθμός ερευνών σε οικίες και οχήματα. Έχουν κατασχεθεί, δε, και διάφορα πειστήρια.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για εκτέλεση σχετικών ενταλμάτων. Έως τώρα έχουν συλληφθεί πάνω από 50 άτομα με τον αριθμό των αναζητούμενων να αφορά πάνω από 60 άτομα και την επιχείρηση να συνεχίζεται. Σύμφωνα, επίσης, με πληροφορίες, η δικογραφία που έχει σχηματισθεί έχει πάνω από 150 κατηγορούμενους.Όλοι αντιμετωπίζουν ως κατηγορίες, μεταξύ άλλων, τη συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, ενώ η δικογραφία δεν αφορά μόνο την υπόθεση στον Ρέντη καθώς και άλλα οπαδικά επεισόδια στα οποία οι εμπλεκόμενοι είχαν οργανωτικό και εκτελεστικό ρόλο.