Με 5 μετάλλια στο τοπικό  ΜΤΒ  ο Π.Σ.Τρικάλων

Πρωταθλητές κεντρικής Ελλάδας στην ορεινή ποδηλασία, Ντάκου Εύα και  Λούγγος Γιάννης.

 

 

 Η αγωνιστική χρονιά 2024  ξεκίνησε δυναμικά με πολύ σημαντικούς αγώνες ιδικά για την ορεινή ποδηλασία.  Το περασμένο Σαββατοκύριακο 10&11 Φεβρουαρίου διοργανώθηκε στην Λάρισα το Πρωτάθλημα Κεντρικής Ελλάδας ΜΤΒ  για όλες τις αγωνιστικές κατηγορίες. Η διαδρομές των αγώνων ήταν εξαιρετικές και αυτό οφείλεται στην πολύ καλή δουλειά των διοργανωτών της ομάδας (Π.Γ.Σ.Λάρισας).

Ο Ποδηλατικός Σύλλογος Τρικάλων συμμετείχε με 14 αθλητές – αθλήτριες και ο απολογισμός ήταν παραπάνω από ικανοποιητικός. Με πέντε μετάλλια, δύο χρυσά, δύο αργυρά ένα χάλκινο και πολλά εξαιρετικά πλασαρίσματα σε καλές θέσεις για τους ποδηλάτες μας.

Το Σάββατο οι αγώνες ξεκίνησαν με την μικρότερη κατηγορία Μίνι μικρά, εκεί όπου ο νεαρότερος ποδηλάτης της ομάδας μας Τσέτης Έκτορας αγωνίστηκε για πρώτη φορά σε αυτή την κατηγορία και κατέκτησε την 2η θέση κερδίζοντας αργυρό μετάλλιο.

Στην επόμενη κατηγορία Μίνι μεγάλα ο Ντίνας Γιάννης στον πρώτο του αγώνα και αυτός, έλαβε το “βάπτισμα του πυρός” και με εξαιρετική απόδοση τερμάτισε άξια στην 6η θέση.

Στην κατηγορία Παμπαίδων είχαμε τις καλύτερες επιδώσεις:  Πρωταθλητής Κεντρικής Ελλάδας αναδείχτηκε ο Λούγγος Γιάννης καθώς  από την εκκίνηση βρέθηκε επικεφαλής του αγώνα μέχρι και τον τερματισμό του. Ο Ντίνας Χρήστος κατέκτησε την 2η Θέση κάνοντας εξαιρετικό αγώνα. Ο Καλαντζής Ρωμανός πρώτη φορά σε αυτή την κατηγορία κατέκτησε την 5η θέση. Επίσης στην 6η και 7η θέση τερμάτισαν άξια οι: Κωτούλας Χρίστος και Λύρας Γρηγόρης αντίστοιχα,  λαμβάνοντας και αυτοί το “Βάπτισμα του πυρός” αγωνιζόμενοι για πρώτη φορά σε ποδηλατικό αγώνα.

Στην Κατηγορία Παίδων, είχαμε ακόμη ένα μετάλλιο με τον Σιδέρη Παναγιώτη στην 3η θέση αλλά και τον Αλέξανδρο Σιδέρη στην 4η.

Η Εύα Ντάκου στην νέα της κατηγορία (νεανίδων)  Αναδείχτηκε για ακόμη μία χρονιά Πρωταθλήτρια και ότι και να πούμε για αυτή την αθλήτρια είναι λίγο. Η Εύα προετοιμάζεται μεθοδικά για την νέα αγωνιστική σαιζόν 2024 για να πετύχει τους νέους στόχους που έχει θέσει με τον προπονητή της.

Την επόμενη ημέρα Κυριακή στην κατηγορία ανδρών elite αγωνίστηκαν 3 αθλητές μας : Ο Περικλής Λαγός τερμάτισε στην 7η θέση, ο Πέτσας Γιώργος 10ος και ο Σιδέρης Δημήτρης 11ος. Παρά τις όποιες υποχρεώσεις που έχουν στην προσωπική τους ζωή, οι τρεις αθλητές τίμησαν την ομάδα με την παρουσία τους στο τοπικό πρωτάθλημα.

Ευχαριστούμε τους προπονητές μας, για την πολύτιμη βοήθεια που προσφέρουν  στα παιδιά της ομάδας μας.

Ευχαριστούμε επίσης τους γονείς των αθλητών που στηρίζουν και βοηθάνε τα παιδιά τους να ακολουθήσουν αυτό το δύσκολο και επίπονο άθλημα. Με αυτό τον τρόπο βοηθάνε έμμεσα και όλη την ομάδα.

Επίσης ένα μεγάλο ευχαριστώ στους χορηγούς της ομάδας μας, αφού μέσα από την στήριξη τους  μπορούμε και συνεχίζουμε την ανάπτυξη της ποδηλασίας στην πόλη μας.:

ΚΗΠΟΔΗΜΙΟΥΡΓΙΕΣ (ΚΟΙΝ.ΣΕΠ ΤΡΙΚΑΛΩΝ)
3G (Ψηφιακές Εκτυπώσεις)

FAME Lab (Εργαστήριο Περιβαλλοντικής Φυσιολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και του Μεταπτυχιακού προγράμματος του ΤΕΦΑΑ Τρικάλων Εφαρμοσμένη Κινησιολογία στις Ένοπλες Δυνάμεις και τα Σώματα Ασφαλείας).

ΓΙΑΝΝΑΚΑΚΗΣ (Συστήματα σκίασης – τέντες)
VO2MAX (Καταφύγιο Κόζιακα)

Αν θέλεις να ασχοληθείς με ένα από τα ομορφότερα αθλήματα στον κόσμο, αν σου αρέσει να γυμνάζεσαι μέσα στην φύση, αν σου αρέσει η οδήγηση σε ποδηλατικά μονοπάτια, τότε τα μόνα πράγματα που θα χρειαστείς είναι ένα κράνος, το ποδήλατό σου και όρεξη για πολλές βόλτες.
Επικοινωνία για εγγραφές και συμμετοχή στην ακαδημία ποδηλασίας:

Καράτζιος Γιώργος (6975752403)
Ζαλαγκίτης Γιώργος (6945808377)
Ταμανάκιας Μιχάλης (6989154306)
Υπεύθυνοι προπονητικού και αγωνιστικού σχεδιασμού.