Σε διεθνείς αγώνες στο Κιλκίς οι ποδηλάτες του Π.Σ. Τρικάλων

 και δύο μετάλλια για την Εύα Ντάκου

 

Το περασμένο Σαββατοκύριακο 16&17 Μαρτίου, η Ελληνική Ομοσπονδία Ποδηλασίας σε συνεργασία με τον Δήμο του Κιλκίς και το Ποδηλατικό σωματείο Α.Σ. Ο ΠΟΔΗΛΑΤΗΣ, διοργάνωσαν διήμερο διεθνών  αγώνων ΜΤΒ ενταγμένων στο καλεντάρι της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ποδηλασίας UCI, με τη διακριτική επωνυμία «Hellenic XCO Cup 2024».

Ο Ποδηλατικός Σύλλογος Τρικάλων συμμετείχε με 6 ποδηλάτες και τα αποτελέσματα των αθλητών ήταν θετικά. Την πρώτη ημέρα διοργανώθηκαν και αγώνες διασυλλογικοί, για μικρότερες κατηγορίες (Μίνι και Παμπαίδων) οι οποίοι συμμετείχαν μόνο στους αγώνες του Σαββάτου.

Στην κατηγορία  Μίνι, ο Γιάννης Ντίνας τερμάτισε στην 15η θέση κερδίζοντας  ποδηλατικές εμπειρίες χρήσιμες για την μελλοντική του εξέλιξη ως αθλητής.

Στην κατηγορία Παμπαίδων είχαμε δυνατό αγώνα, ο Γιάννης Λούγγος τερμάτισε 4ος  και λίγο έλειψε να κάνει την έκπληξη, καθώς βρέθηκε 14 δευτερόλεπτα πίσω από το μετάλλιο. Ο Χρήστος Ντίνας ήταν 7ος και αυτός για λίγο έχασε μια θέση στην εξάδα.

Στην κατηγορία Παίδων οι συμμετοχές και ο συναγωνισμός ήταν πολύ μεγάλος. Τα αδέρφια Σιδέρη αγωνίστηκαν άξια με πολύ καλά αποτελέσματα και στις δύο ημέρες. Ο Παναγιώτης τερμάτισε 13ος και στις δύο ημέρες. Ο Αλέξανδρος τερμάτισε 19ος το Σάββατο και την Κυριακή εγκατέλειψε λόγο μηχανικής βλάβης.

Στην κατηγορία Νεανίδων η super Εύα Ντάκου νίκησε  στον πρώτο αγώνα του Σαββάτου, παρά τα μηχανικά προβλήματα που είχε. Την δεύτερη ημέρα τερμάτισε άξια στην 3η θέση πίσω από τις περσινές πρωταθλήτριες Ελλάδας και Βουλγαρίας. Η Εύα από αυτούς τους αγώνες έλαβε και αρκετούς διεθνείς βαθμούς UCI της παγκόσμιας κατάταξης.

Πολλά συγχαρητήρια στους αθλητές, αλλά και στους προπονητές της ομάδας για την δουλειά τους. Το προπονητικό team της ομάδας για το 2024 είναι ότι καλύτερο θα μπορούσαμε να φανταστούμε για την εξέλιξη των αθλητών μας. Ευχαριστούμε πραγματικά αυτούς τους ανθρώπους για την πολύτιμη βοήθεια που προσφέρουν  στα παιδιά της ομάδας μας.

Ευχαριστούμε επίσης τους γονείς των αθλητών που στηρίζουν και βοηθάνε τα παιδιά τους να ακολουθήσουν αυτό το δύσκολο και επίπονο άθλημα. Με αυτό τον τρόπο βοηθάνε έμμεσα και όλη την ομάδα.
Επίσης ένα μεγάλο ευχαριστώ στους χορηγούς της ομάδας μας, αφού μέσα από την στήριξη τους  μπορούμε και συνεχίζουμε την ανάπτυξη της ποδηλασίας στην πόλη μας.