Η βαθμολογία του Ομίλου της Ελλάδας

Η Εθνική Ελλάδας έκανε το 2/2 και διατηρήθηκε στην κορυφή του ομίλου, καθώς το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα επιβλήθηκε των Ολλανδών με 74-72.Δείτε πώς διαμορφώθηκε η βαθμολογία του Group F

  1. Ελλάδα 2-0
  2. Τσεχία 1-1
  3. Μεγάλη Βρετανία 1-1
  4. Ολλανδία 0-2

Ξεκινώντας από τα βασικά: Αν η Ελλάδα κατακτήσει μία από τις πρώτες 3 θέσεις στο Group F, τότε θα προκριθεί στο EuroBasket 2025. Δεν υπάρχει δεύτερη φάση προκριματικών, ούτε playoffs.

Συνολικά, στα προκριματικά του EuroBasket 2025 συμμετέχουν 32 ομάδες, οι οποίες χωρίστηκαν σε 8 ομίλους των 4 ομάδων. Μόλις ολοκληρωθούν τα προκριματικά, την πρόκριση θα πάρουν συνολικά 24 ομάδες.

Σε τέσσερις από αυτούς τους ομίλους (A, B, D και F) την πρόκριση στο EuroBasket 2025 θα πάρουν οι ομάδες που θα κατακτήσουν τις τρεις πρώτες θέσεις.

Στους άλλους τέσσερις ομίλους όπου έχουν τοποθετηθεί οι τέσσερις συνδιοργανωτές (C – Λετονία, E – Κύπρος, G – Φινλανδία και H – Πολωνία) την πρόκριση έχουν πάρει – προφανώς – αυτόματα οι ομάδες που θα φιλοξενήσουν την διοργάνωση, συν άλλες δύο ομάδες που θα τερματίσουν πιο ψηλά στην κατάταξη.