Βουβό ανθρώπινο ποτάμι στην Ασκληπιού για τα θύματα των Τεμπών

Συγκλόνισαν οι γονείς των τριών κοριτσιών απο το Καστράκι που χάθηκαν

Ένας χρόνος συμπληρώνεται την Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου από την πολύνεκρη, σιδηροδρομική τραγωδία των Τεμπών που οδήγησε στο θάνατο 57 αθώες ψυχές στην πλειονότητα νέους. Ένας χρόνος και τα «γιατί» παραμένουν αναπάντητα. Ένας χρόνος με τα δάκρυα και τον πόνο να φωλιάζουν.

Ήταν 28 Φεβρουαρίου 20 λεπτά μετά τις 11 το βράδυ της Καθαρής Δευτέρας, όταν ο χρόνος σταμάτησε να μετρά για τα 57 θύματα, μεταξύ και των τριών κοριτσιών από την Καλαμπάκα. Η σύγκρουση των δυο τρένων στα Τέμπη έπεφτε σαν βόμβα σε όλη τη χώρα, που παρακολουθούσε τα όσα διαδραματιζόταν εκεί με κομμένη την ανάσα.

Ένας χρόνος συμπληρώνεται την Τετάρτη. Ένας χρόνος γεμάτος πόνο, θλίψη, δάκρυα, για τις ψυχές που φτερούγισαν, άδικα και αναπάντεχα για τους ουρανούς για τους ανθρώπους που δεν είναι πια κοντά μας και ζητούν δικαίωση.

Με αφορμή την συμπλήρωση ενός χρόνου από το πολύνεκρο δυστύχημα των Τεμπών, οι γονείς των τριών κοριτσιών, της οικογένειας Πλακιά, πραγματοποίησαν συγκέντρωση μνήμης, στο πεζόδρομο της Ασκληπιού στο ύψος του Δημαρχείου Τρικκαίων.

Εκεί η οικογένεια συναντήθηκε με πολλές εκατοντάδες Τρικαλινούς, φέρνοντας στην μνήμη τους, την Θώμη, την Χρύσα, την Αναστασία και τους 54 ακόμη νεκρούς του φονικού δυστυχήματος. Οι οικογένειες των τριών θυμάτων ευχαρίστησαν τους Τρικαλινούς που όλο αυτό το διάστημα βρέθηκαν δίπλα τους με κάθε τρόπο, συμπαραστεκούμενοι στο βαρύ πένθος.

Μια σιωπηρή συγκέντρωση, με το φως των κεριών να θυμίζει τη φωτεινότητα και τη νιότη που χάθηκε αναπάντεχα.

Στην συγκέντρωση μίλησαν γονείς των κοριτσιών, συγκλονίζοντας τους συμμετέχοντας, προκαλώντας ρίγη συγκίνησης και δάκρυα για τα αδικοχαμένα αγγελούδια.

Εκδηλώσεις μνήμης την Τετάρτη σε Τρίκαλα και Καλαμπάκα

Μ’ ένα παντρικαλινό συλλαλητήριο που εκτιμάται ότι θα μετατραπεί σε «ποτάμι διαμαρτυρίας» με καθολικό αίτημα την απόδοση ευθυνών για το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη που κόστισε τη ζωή σε 57 ανθρώπους, φορείς του νομού, θα τιμήσουν την Τετάρτη το πρωί στην πλατεία Ρήγα Φεραίου, τη μνήμη των θυμάτων, στο πλαίσιο 24ωρης απεργίας που έχει προκηρυχθεί. Η συγκέντρωση έχει προγραμματιστεί για τις 11 το πρωί.

Εάν χρόνο μετά την ασύλληπτη τραγωδία κι ενώ ακόμη πολλά στοιχεία για τα αίτια του δυστυχήματος παραμένουν στο σκοτάδι, σύλλογοι, φορείς και σωματεία μπαίνουν και πάλι μπροστά, για να διατηρήσουν ανέπαφη τη συλλογική μνήμη αφενός και αφετέρου να βροντοφωνάξουν ότι δεν θα επιτρέψουν «να συγκαλυφθεί το έγκλημα».

Το βράδυ της Τετάρτης οι οικογένειες των τριών κοριτσιών από την Καλαμπάκα διοργανώνουν συγκέντρωση μνήμης στο Σιδηροδρομικό Σταθμό Καλαμπάκας στις 8:30 το βράδυ. Στην συγκέντρωση θα μετέχει σύσσωμη η πόλη της Καλαμπάκας.

Πηγή: trikalaview.gr