Αγραβάνης για το μακελειό στην Πράγα: «Ήμουν τυχερός”

Ο Γιάννης Αγραβάνης μίλησε για το μακελειό που έγινε στην πρωτεύουσα της Τσεχίας, υπογραμμίζοντας ότι σκεφτόταν να πάει στο κέντρο της πόλης εκείνο το πρωί.

Ο 25χρονος περιφερειακός αποφάσισε να κάνει το βήμα στο εξωτερικό και την τρέχουσα σεζόν αγωνίζεται στη Σλάβια Πράγας.

Η Τσεχία βρίσκεται σε πένθος, μετά το μακελειό στο Πανεπιστήμιο του «Καρόλου», καθώς ένας 24χρονος φοιτητής σκότωσε 14 ανθρώπους και τραυμάτισε δεκάδες ακόμη στη χειρότερη μαζική επίθεση στη χώρα.

Ο Αγραβάνης αποκάλυψε ότι εκείνο το πρωινό σκεφτόταν να πάει στο κέντρο της πόλης, αλλά τελικά αποφάσισε να παραμείνει στο ξενοδοχείο. Ο νεαρός μπασκετμπολίστας, μιλώντας στο Web Radio της ΕΟΚ, συγκλονίζει με όσα περιγράφει από εκείνο την ημέρα. Αναλυτικά όσα είπε:

«Είχαμε προπόνηση το πρωί και σκεφτόμουν να πάω στο κέντρο. Μετά είδα ότι έβρεχε, οπότε σκέφτηκα να κάτσω στο ξενοδοχείο να ξεκουραστώ. Μετά, στο γκρουπ που έχουμε οι παίκτες και οι προπονητές για να μιλάμε, μάς είπαν να μην πάμε στο κέντρο γιατί υπάρχει κάποιος τρελός που έχει πυροβολήσει κόσμο και έχουν πεθάνει κάποιοι άνθρωποι. Συνειδητοποίησα πόσο τυχερός είμαι που άλλαξα γνώμη και έμεινα στο ξενοδοχείο. Ακουγόντουσαν οι σειρήνες παντού που πήγαιναν όλοι προς το κέντρο της πόλης. Μίλησα και με τους συμπαίκτες μου και, μάλιστα, ένας απ’ αυτούς ήταν στο κέντρο, απλά πιο μακριά απ’ το συμβάν. Όλοι μου είπαν ότι επικρατούσε πραγματικά χάος από περιπολικά και ασθενοφόρα. Μου είπαν ότι δεν έχει ξαναγίνει κάτι τέτοιο στην Πράγα».