Η Εθνική 0-2 στο Δουβλίνο και παίζει ρέστα με Ολλανδία στην Αθήνα

Η Ελλάδα ήταν εξαιρετική στο Δουβλίνο, «καθάρισε» 2-0 την Ιρλανδία και τη Δευτέρα (16/10) θα παίξει «τελικό» με την Ολλανδία, για την πρόκριση στην τελική φάσης της Γερμανίας.

Οι διεθνείς γνώριζαν ότι για να έχουν ελπίδες πρόκρισης θα έπρεπε να φύγουν με το «διπλό» και αυτό έπραξαν! Μάλιστα, πήραν το «τρίποντο», πραγματοποιώντας μια άκρως πειστική εμφάνιση.

Ο Γιακουμάκης άνοιξε το σκορ στο 20’, ενώ ο Μασούρας διαμόρφωσε το αποτέλεσμα στο τέταρτο λεπτό των καθυστερήσεων, καθώς στο δεύτερο ημίχρονο η Εθνική διαχειρίστηκε εξαιρετικά το προβάδισμα της και δεν απειλήθηκε σχεδόν καθόλου.

Το πρώτο και κύριο σενάριο που δίνει απευθείας πρόκριση στη γαλανόλευκη, είναι να κάνει το “2 στα 2”, δηλαδή να νικήσει την Ολλανδία και την Γαλλία στην OPAP Arena, χωρίς να ενδιαφέρεται τι έχουν κάνει οι οράνιε με Ιρλανδία και Γιβραλτάρ. Θα έχει φτάσει τους 18 βαθμούς και θα της φτάνουν για να είναι παρούσα στα γήπεδα της Γερμανίας.

Από ‘κει και πέρα, αν νικήσει την Ολλανδία, της αρκεί ακόμα και η ισοπαλία με την (αδιάφορη βαθμολογικά) Γαλλία, καθώς θα έχει 16 βαθμούς έναντι 15 της ομάδας του Ρόναλντ Κούμαν στην καλύτερη των περιπτώσεων.

Το τρίτο σενάριο είναι να νικήσει την Ολλανδία με σκορ που καλύπτει το 3-0 του πρώτου μεταξύ τους αγώνα, ώστε να την “έχει” στην ισοβαθμία. Σε αυτό το ενδεχόμενο, έχει την… πολυτέλεια να χάσει από τη Γαλλία, αφού θα έχει 15 βαθμούς και οι οράνιε θα μπορούν να φτάσουν μάξιμουμ τους 15, αλλά θα υπολείπονται έναντι της γαλανόλευκης.

Τα αποτελέσματα της 6ης αγωνιστικής

  • Ολλανδία – Γαλλία 1-2 (Χάρτμαν 83′ – Εμπαπέ 7′, 53′)
  • Ιρλανδία – Ελλάδα 0-2 (Γιακουμάκης 20′, Μασούρας 45+4′)

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

ΑΝΙΗΒΑΘ

1

Γαλλία660018

2

Ελλάδα640212

3

Ολλανδία53029

4

Ιρλανδία61053

5

Γιβραλτάρ50050

PLAYOUTS

PLAYOFFS

LIVE

Τελευταία ενημέρωση: 00:14

*Οι δύο πρώτοι κάθε ομίλου προκρίνονται στα τελικά του EURO 2024 στη Γερμανία, ενώ θυμίζουμε ότι η Εθνική έχει και το μαξιλαράκι του Nations League, εφόσον δεν τα καταφέρει από τα προκριματικά. Η Ελλάδα στα μπαράζ θα παίξει με ομάδες της League C που δεν έχουν καταφέρει να προκριθούν μέσω των προκριματικών. Θα χρειαστεί να νικήσει δύο παιχνίδια, έναν ημιτελικό κι έναν τελικό, ώστε να βρεθεί στη Γερμανία.