Το “ευχαριστώ” της Σοφίας Σακοράφα στον Δήμο Τρικκαίων

Για την ονοματοδοσία του σταδίου

Με “από καρδιάς ευχαριστίες” προς τον Δήμαρχο Τρικκαίων και τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, αλλά και με υπενθύμιση της επαφής της με την τρικαλινή κοινωνία, η Σοφία Σακοράφα απέστειλε επιστολή για την ονοματοδοσία του Δημοτικού Σταδίου Τρικάλων και με το όνομά της.
Η τρικαλινή πρωταθλήτρια και ρέκορντ γούμαν στον ακοντισμό, νυν πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ, τ. βουλεύτρια και πρ. ευρωβουλεύτρια έστειλε την επιστολή στον Δήμαρχο Νίκο Σακκά και όλα τα μέλη του Σώματος, για την ομόφωνη απόφαση, να δοθεί το όνομά της, καθώς και αυτό του Χρήστο Παπανικολάου (επίσης παγκόσμιου ρέκορντμαν στο άλμα επί κοντώ), στο Δημοτικό Στάδιο της πόλης των Τρικάλων. Το Στάδιο, από όπου αμφότεροι ξεκίνησαν την καριέρα για την παγκόσμια αναγνώρισή τους. Ταυτοχρόνως, η κ. Σακοράφα τονίζει ότι “είμαι πάντα στη διάθεσή του Δήμου και των συμπολιτών μου για οτιδήποτε χρειαστεί”.

Αναλυτικά, η κ. Σακοράφα επισημαίνει:
“Ευχαριστήρια Επιστολή προς Δήμο Τρικκαίων
Προς: Δήμαρχο Τρικκαίων, κ. Νικόλαο Ι. Σακκά
Κοιν.: Όλα τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Τρικκαίων
Μετά την προς εμένα κοινοποίηση της απόφασης του Δ.Σ. του Δήμου Τρικκαίων με αριθμό 256/2023, που αφορά στην Ονοματοδοσία του Δημοτικού Σταδίου Τρικάλων σε “Δημοτικό Στάδιο Χρήστου Παπανικολάου και Σοφίας Σακοράφα”, έχω την ανάγκη να εκφράσω τις ειλικρινείς ευχαριστίες προς τον κ. Δήμαρχο και τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, για την μέγιστη αυτή τιμή που μου αποτίει η γενέτειρά μου και οι συμπολίτες μου. Η τιμή αυτή είναι για μένα πολύτιμη, ιδίως με δεδομένο ότι η απόφαση ήταν ομόφωνη. Οι από καρδιάς ευχαριστίες μου αποτυπώνουν ταυτόχρονα το μεγάλο δέσιμο που έχω με την πόλη μου και τον κόσμο της, αν και δεν είναι αρκετές για να αποδώσουν τον καταλυτικό ρόλο που είχαν στη ζωή μου οι μνήμες από τα παιδικά και νεανικά μου χρόνια. Ιδιαίτερη αναφορά οφείλω και στο δεύτερο τότε σπίτι μου, τον Γ.Σ. Τρικάλων, στον οποίο και ανήκα όσο ήμουν ενεργή αθλήτρια και ανήκω ακόμα. Είναι αυτονόητο ότι είμαι πάντα στη διάθεσή του Δήμου και των συμπολιτών μου για οτιδήποτε χρειαστεί.
25 Ιουλίου 2023
Σοφία Σακοράφα”.

Από το γραφείο Τύπου του Δήμου Τρικκαίων