Διακρίσεις στο πανελλήνιο MTB για τον Ποδηλατικό Σύλλογο Τρικάλων

Μετάλλια για Εύα Ντάκου και Παναγιώτη Σιδέρη

Εκπληκτική εμφάνιση για Εύα Ντάκου και Παναγιώτη Σιδέρη στο πανελλήνιο πρωτάθλημα ορεινής ποδηλασίας
Δύο αργυρά μετάλλια στις κορασίδες για την Εύα και ένα χάλκινο στους παμπαίδες για τον Παναγιώτη.
Ο Ποδηλατικός Σύλλογος Τρικάλων επαναλαμβάνει τις μεγάλες επιτυχίες του 2020 στο ΜΤΒ, όπου στο ίδιο πανελλήνιο πρωτάθλημα τότε είχαμε δύο μετάλλια με τους, Κώστα Τσατσαρώνη 1ος και Περικλή Λαγό 2ος.
Θετική ενέργεια για την ομάδα, όπως δήλωσε και ο προπονητής Γιώργος Καράτζιος που επέστρεψε με τρία πανελλήνια μετάλλια από το Καρπενήσι. Αυτή η επιτυχία σίγουρα δεν είναι τυχαία, και αντικατοπτρίζει την πολύ καλή δουλειά που γίνεται στην αγωνιστική ομάδα, αλλά και στην ακαδημία των μικρών κατηγοριών. Οι μικρές αλλαγές που έγιναν τον τελευταίο χρόνο στην ομάδα, έφεραν και την θετική ενέργεια που είναι πάντα απαραίτητη για τις μεγάλες επιτυχίες.
Το πανελλήνιο πρωτάθλημα ΜΤΒ για τις μικρές κατηγορίες αλλά και την κατηγορία Μάστερς διοργανώθηκε στο Καρπενήσι στις 14, 15&16 Ιουλίου. Συνδιοργανωτές ήταν η Ελληνική Ομοσπονδία Ποδηλασίας σε συνεργασία με την Περιφερειακή Ενότητα Ευρυτανίας και τον Δήμο Καρπενησίου. Ο Π.Σ. Τρικάλων συμμετείχε με έντεκα αθλητές και αθλήτριες στις κατηγορίες, Μάστερς, Παίδων, Κορασίδων και Παμπαίδων. Οι ποδηλάτες μας αγωνίστηκαν και τις τρεις μέρες του πανελληνίου πρωταθλήματος, σε τρία διαφορετικά αγωνίσματα. Ο ανταγωνισμός ήταν μεγάλος καθώς συμμετείχαν οι καλύτεροι ποδηλάτες της Ελλάδας.
Παράλληλα με τις μικρές κατηγορίες διοργανώθηκε και το πανελλήνιο πρωτάθλημα ΜΤΒ στις κατηγορίες Μάστερς. Εδώ είχαμε μία συμμετοχή με τον Κώστα Καραλή που τα πήγε θαυμάσια καθώς στο αγώνισμα XCO κατέκτησε την 5η θέση στην κατηγορία Μάστερς Β’. Πολλά συγχαρητήρια στον Κώστα για αυτή την επίδοση.
Στην κατηγορία Παίδων: ο Αλέξανδρος Νικολός τερμάτισε 29ος στο αγώνισμα XCC και 25ος στο XCO. Ο Ορέστης Μαγαλιός τερμάτισε 35ος στο XCO.
Στην κατηγορία Κορασίδων: Η Εύα Ντάκου έκανε μια καταπληκτική εμφάνιση κατακτώντας δύο πανελλήνια μετάλλια με δύο δεύτερες θέσεις σε XCO – XCE και μια 6η θέση την πρώτη ημέρα στο αγώνισμα XCC. Η Κέλλυ Σούλιου τερμάτισε 13η στο XCC και 14 στο XCO.
Στην κατηγορία Παμπαίδων: Ο Παναγιώτης Σιδέρης έκανε την έκπληξη την τρίτη μέρα των αγώνων κατακτώντας την 3η Θέση στο αγώνισμα XCE αλλά και την 11η στο XCC. Ο Αλέξανδρος Σιδέρης τερμάτισε 10ος στο XCC και στο αγώνισμα XCE από ένα μικρό λάθος έχασε την ευκαιρία να βρεθεί στην πρώτη οκτάδα. Ο Χρήστος Ντίνας τερμάτισε 24ος στο αγώνισμα XCC, και δεν προκρίθηκε στο XCE επίσης ο Λούγγος Γιάννης έχασε για λίγο την πρόκριση στην επόμενη φάση των αγωνισμάτων.
Οι νεαροί ποδηλάτες μας αγωνίστηκαν με πάθος σε αυτό το πανελλήνιο πρωτάθλημα, και εκτός από τα τρία σημαντικά μετάλλια που κέρδισαν για την ομάδα, γέμισαν με πολλές εμπειρίες για την αγωνιστική ποδηλασία και τον πρωταθλητισμό γενικότερα. Μεγάλη υποστήριξη στην ομάδα προσέφερε το διοικητικό μέλος του Π.Σ.Τρικάλων, Γρηγόρης Κατσινέλης που σαν αθλητής που είναι και ο ίδιος λειτούργησε αποτελεσματικά σαν βοηθός του προπονητή μας. Ευχαριστούμε πολύ Γρηγόρη!
Επίσης οφείλουμε ένα μεγάλο ευχαριστώ στον βοηθό προπονητή τον Γιώργο Κρομμυδάκη για το άψογο έργο που προσέφερε στην ποδηλατική ακαδημία των μικρών. Ο Γιώργος (τελειόφοιτος ΣΕΦΑΑ Τρικάλων) ήταν άψογος στην συνεργασία μας αλλά και στην δουλειά του. Δυστυχώς μετά την απόκτηση του πτυχίου του πρέπει να επιστρέψει στην πόλη του, στα Χανιά. Γιώργο Κρομμυδάκη σε ευχαριστούμε και σου ευχόμαστε καλή σταδιοδρομία. Αντικαταστάτης του Γιώργου Κρομμυδάκη και νέος προπονητής στην ποδηλατική ακαδημία της ομάδας αναλαμβάνει ο πολύπειρος πρώην πρωταθλητής του αθλήματος Γιώργος Ζαλαγκίτης. Σε συνεργασία με τον Γιώργο Καράτζιο της αγωνιστικής ομάδας αναμένουμε ακόμη μεγαλύτερες επιτυχίες στο μέλλον.
Ευχαριστούμε τους γονείς των αθλητών που στηρίζουν και βοηθάνε τα παιδιά τους να ακολουθήσουν αυτό το δύσκολο και επίπονο άθλημα. Με αυτό τον τρόπο βοηθάνε έμμεσα και όλη την ομάδα.
Επίσης ένα μεγάλο ευχαριστώ στους χορηγούς της ομάδας μας, αφού μέσα από την οικονομική τους στήριξη μπορούμε και συνεχίζουμε την ανάπτυξη της ποδηλασίας στην πόλη μας.:
Μεγάλοι χορηγοί:
ΠΡΑΤΗΡΙΑ ΥΓΡΩΝ ΚΑΥΣΙΜΩΝ ΕΛΙΝ (αφοί Κουτσιβέτα)
ΚΗΠΟΔΗΜΙΟΥΡΓΙΕΣ (ΚΟΙΝ.ΣΕΠ ΤΡΙΚΑΛΩΝ)
ΚΑΡΑΜΑΝΟΣ (Αγροτικά μηχανήματα & εργαλεία)
ΩΜΕΓΑ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΑ (Ζάππα 12 Τρίκαλα)
Μικροί χορηγοί:
PROMIST (Ασφάλειες)
ΓΙΑΝΝΑΚΑΚΗΣ (Συστήματα σκίασης – τέντες)
ΓΕΩΡΓΑΛΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ (Ολυμπιονίκης Ποδηλασίας)
3G (Ψηφιακές Εκτυπώσεις)
ΤΣΙΟΥΤΣΙΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ (Φαρμακείο)
FAME Lab (Εργαστήριο Περιβαλλοντικής Φυσιολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και του Μεταπτυχιακού προγράμματος του ΤΕΦΑΑ Τρικάλων Εφαρμοσμένη Κινησιολογία στις Ένοπλες Δυνάμεις και τα Σώματα Ασφαλείας).
Αν θέλεις να ασχοληθείς με ένα από τα ομορφότερα αθλήματα στον κόσμο, αν σου αρέσει να γυμνάζεσαι μέσα στην φύση, αν σου αρέσει η οδήγηση σε ποδηλατικά μονοπάτια, τότε τα μόνα πράγματα που θα χρειαστείς είναι ένα κράνος, το ποδήλατό σου και όρεξη για πολλές βόλτες.
Επικοινωνία για εγγραφές και συμμετοχή στην ακαδημία ποδηλασίας:
Καράτζιος Γιώργος (6975752403)
Ταμανάκιας Μιχάλης (6989154306).
Υπεύθυνοι προπονητικού και αγωνιστικού σχεδιασμού.