Επιτυχίες νεαρών Τρικαλινών σκακιστών

Σε αγώνες που διεξήχθησαν στα Φάρσαλα

Διεξήχθησαν στα Φάρσαλα τα Ατομικά νεανικά Πρωταθλήματα Θεσσαλίας για το 2023.
Πρόκειται για μια σημαντική διοργάνωση όχι τόσο λόγω του υψηλού επιπέδου των μικρών σκακιστών, όσο γιατί παίρνουν μέρος για 1η φορά μικρά παιδιά σε παρτίδες σχετικά μεγάλου χρόνου. Φέτος συμμετείχαν 51 σκακιστές συνολικά και μεταξύ αυτών 8 από την Σκα.Κι Τρικάλων.
Είχαμε τη χαρά να δούμε τα νέα μας παιδάκια να κάνουν τις πρώτες τους νίκες, να τρώνε το πρώτο τους “ξύλο” από ανώτερους αντιπάλους και να μυούνται στο αγωνιστικό σκάκι.
Η χαρά μας έγινε ακόμη μεγαλύτερη αφού με την ολοκλήρωση των αγώνων κερδίσαμε την γενική κατηγορία των κοριτσιών με την Παναγιώτα Καραγεώργου που έκανε τη μεγάλη έκπληξη και με 4 νίκες σε 5 αγώνες ανακηρύχθηκε Πρωταθλήτρια Θεσσαλίας για το 2023 κερδίζοντας την πρόκριση για το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα της ηλικιακής της κατηγορίας.
Η Παναγιώτα απέδειξε πως όταν μάχεσαι και δεν τα παρατάς στις κακές ήττες, έρχεται η στιγμή που το σκάκι σε δικαιώνει για την προσπάθεια σου αυτή.
Επίσης η ομάδα μας κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στην κατηγορία κ10 στα αγόρια με τον μικρό Στυλιανού Δημήτριο- Ιάσονα , που αποτελεί μεγάλη επιτυχία αφού έχει ξεκινήσει το σκάκι το Σεπτέμβριο και δείχνει να έχει αρκετό μέλλον.


Συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά που αγωνίστηκαν , τόσο της ΣΚΑ.ΚΙ. όσο και από τους άλλους συλλόγους της Θεσσαλίας και ιδιαίτερα στους διοργανωτές, διαιτητές και τα μέλη της ΤΕΣΣΘ που στήριξαν τη διοργάνωση.
https://chess-results.com/tnr743392.aspx?lan=19&art=4
https://chess-results.com/tnr743386.aspx?lan=19&art=4
Στις άλλες κατηγορίες πολύ καλή εμφάνιση έκαναν ο μικρός Στεφανής Στέφανος με 3/5 στην κατηγορία κ10 και 5η θέση,
ο Κώστας Σιακαβάρας με 3/5 στην πολύ δύσκολη κατηγορία των αγοριών Κ16-Κ14 τερματίζοντας 6ος ,ενώ ο πρωτοεμφανιζόμενος Γίτσας πήρε την πρώτη αγωνιστική εμπειρία, όπως και οι μικροί Βασιλείου Γ. , Κατσιάβας Ιωαν. και ο 6χρονος Παπαγεωργίου Αντ. που έκαναν τις πρώτες τους νίκες.