Formula 1: Τέλος ο Μπινότο από τη Ferrari

Διάψευση στα δημοσιεύματα για τον Ρος Μπρον

Μετά από μέρες έντονης φημολογίας,  ανακοινώθηκε και επίσημα από τη Ferrari η παραίτηση του Ματία Μπινότο από τη θέση του τεχνικού διευθυντή της Scuderia.

Προς το παρόν, η ιταλική ομάδα διευκρίνισε ότι βρίσκεται στη διαδικασία επιλογής του αντικαταστάτη του, και ότι θα τον ανακοινώσει στις αρχές του 2023.

Τα δημοσιεύματα των εγκυρότερων ιταλικών εφημερίδων αναφέρουν εδώ και μέρες ότι ο επικρατέστερος για το χρίσμα είναι ο αγωνιστικός διευθυντής της Alfa Romeo F1 / Sauber, Φρεντ Βασέρ. Ο Γάλλος έχει στενούς δεσμούς με την οικογένεια Τοντ, και με τον μάνατζερ του Σαρλ Λεκλέρ, Νικολά Τοντ.

Ο Λεκλέρ είχε διευθυντή τον Βασέρ στο ντεμπούτο του στη F1, το 2018 με την Alfa Romeo, καθώς και τα προηγούμενα σκαλοπάτια της καριέρας του. Ο Μονεγάσκος αγωνιζόταν με την ομάδα ART του Βασέρ τόσο στα Καρτ όσο και στη Formula 3, και η έλευσή του στο Μαρανέλο φαντάζει σαν μια ιδανική επιλογή για τον Λεκλέρ σε σχέση με τις ισορροπίες μέσα στην ομάδα.

Παράλληλα, πρόσφατο δημοσίευμα της γαλλικής εφημερίδας “L’ Equipe” ανέφερε ότι υπήρξε ρήξη στις σχέσεις του Μονεγάσκου πιλότου με τον Μπινότο από τον περασμένο Ιούνιο, οπότε και ήταν η τελευταία φορά που οι δύο μίλησαν μεταξύ τους. Μάλιστα, ο Μπινότο ταξίδεψε το καλοκαίρι στο Μονακό για να συναντήσει τον Λεκλέρ, σε ένα γεύμα κατ’ ιδίαν.