Στον τελικό του Astana Open ο Τσιτσιπάς

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς αν και βρέθηκε πίσω στο σκορ έκανε την ανατροπή, επικράτησε 2-1 σετ του Ρούμπλεφ και προκρίθηκε στον τελικό του Astana Open.Ο 24χρονος Έλληνας δημιούργησε διπλό break point, όμως ο Ρώσος άντεξε και κατάφερε να φτάσει στο 1-0 με 6-4.

Στο δεύτερο σετ οι δύο τενίστες κράτησαν το σερβίς τους δίχως ιδιαίτερα προβλήματα. Ο Ρούμπλεφ είχε πρώτος break point στο τρίτο game, αλλά ο Τσιτσιπάς το έσβησε.

Δε συνέβη όμως το ίδιο και στο δέκατο game. Τότε ο Τσιτσιπάς δημιούργησε διπλό break point, εκμεταλλεύτηκε το πρώτο και έτσι έκλεισε το δεύτερο σετ με 6-4 για να κάνει το 1-1.

Στο τρίτο σετ οι δύο τενίστες κράτησαν το σερβίς τους ξανά με σχετική ευκολία, ωστόσο ξανά ο Στέφανος Τσιτσιπάς ήταν εκείνος που έφτασε στο κρίσιμο break την κατάλληλη στιγμή.

Συγκεκριμένη στο ένατο game ο Έλληνας τενίστας κατάφερε να σπάσει το σερβίς του αντιπάλου του και στη συνέχεια κράτησε το σερβίς του για να φτάσει σε μια μεγάλη νίκη.

Αυτή ήταν η πρώτη ανατροπή που γίνεται σε αναμέτρηση ανάμεσα στον Τσιτσιπά και τον Ρούμπλεφ αφού σε όλες τις προηγούμενες αναμετρήσεις όποιος έπαιρνε το πρώτο σετ έφτανε και στη νίκη.