Έκρηξη στη γέφυρα που συνδέει την Κριμαία με τη Ρωσία

Στο οδικό τμήμα της γέφυρας της Κριμαίας σημειώθηκε έκρηξη οχήματος παγιδευμένου με εκρηκτικά, που προκάλεσε πυρκαγιά σε επτά βαγόνια τρένου που κατευθυνόταν προς την Κριμαία», ανέφερε η αντιτρομοκρατική επιτροπή, σύμφωνα με ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων.

 

Η φωτιά στη γέφυρα έχει ήδη σβήσει. Μέρος του οδοστρώματος της γέφυρας κατέρρευσε, με αποτέλεσμα να διακοπεί η κυκλοφορία συρμών και οχημάτων. Η διέλευση των σκαφών συνεχίζεται. Εντός της ημέρας θα ξεκινήσει να λειτουργεί πορθμείο που θα διασχίζει το Στενό του Κερτς. Έχει ήδη ξεκινήσει η αποκατάσταση της σιδηροδρομικής υποδομής.

 

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν έδωσε εντολή για επίσημη έρευνα για τα αίτια της πυρκαγιάς στη γέφυρα της Κριμαίας σήμερα, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Interfax.

 

Σύμφωνα με την αντιτρομοκρατική επιτροπή, δύο τμήματα της γέφυρας που χρησιμοποιούνται από τα αυτοκίνητα έχουν υποστεί ζημιές. «Οι αψίδες για τη διέλευση των πλοίων δεν υπέστησαν ζημιά», ανέφερε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων RIA. Η κυκλοφορία οχημάτων και τρένων στη γέφυρα έχει σταματήσει, σύμφωνα με τα ρωσικά πρακτορεία.