Αίολος , Ίκαροι μαζί -Αναμονή για ΑΟΤ με αιχμές κι αποκαλύψεις

Με "καρφιά" για τη στάση του Αναστασίου

Πριν καλά-καλά ξεκινήσει η συνεργασία των τριών συλλόγων Μπάσκετ της πόλης που αγωνίζονται στις εθνικές κατηγορίες , είχε μία απουσία , που μπορεί  να γίνει απώλεια,  αφού ο Μπασκετικός ΑΟΤ ζήτησε παράταση για να πάρει αποφάσεις και θα δώσει τελική απάντηση την Πέμπτη!!! Το γεγονός αυτό έφερε αποκαλύψεις στη συνέντευξη,  που σχολιάστηκαν αρνητικά για αρκετή ώρα και προφανώς  θα επηρεάσουν  τις εξελίξεις που θα ακολουθήσουν,  με το σενάριο του Μπασκετικού ΑΟΤ να απομακρύνεται από τη συνένωση…

Ηλιάδης Μπορεί και στην Α2

Πρώτος τον λόγο πήρε ο Γιώργος  Ηλιάδης, που είχε και τον πιο δύσκολο ρόλο όλο αυτό το διάστημα  προχωρώντας τις επαφές με τις διοικήσεις. Ο ίδιος  κανοντας εισαγωγή ανέφερε: «Σήμερα είναι μια μέρα σταθμός για το Τρικαλινό μπάσκετ. Μετά την περσινή συμφωνία Αίολου και Γόμφων είμαστε πλέον στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε την συμφωνία και με τους Ικάρους. Έτσι θα συνεχίσουμε ως μια ομάδα για την επόμενη σεζόν. Πρόθεση και σκέψη είναι να δημιουργηθεί κάτι δυνατό και υγείες που πολλοί θα το ζηλεύουν ως κάτι το θετικό είτε θα αγωνιστούμε στην Β’ Εθνική, είτε και στην Α2,  αφού υπάρχει και τέτοιο ενδεχόμενο. Βέβαια ξέρετε ότι έγιναν συζητήσεις και με τον ΑΟ Τρίκαλα για να μπει στο εγχείρημα και  θα έχουμε απάντηση την Πέμπτη μετά από συζήτηση των μελών της διοικούσας. Μιλώντας για το όνομα της νέας ομάδας ο κ Ηλιάδης είπε πως υπάρχουν δύο εκδοχές και θα αποφασίσουν οι φίλοι της ομάδας διαδικτυακά και μάλιστα έδειξε τις επιλογές στο πανό των  τριών συλλόγων που ήταν στο πανελ και εκεί αναγράφονταν … Α.Μ. ΤΡΙΚΑΛΑ  και B.C.Α.Ι. TΡΙΚΑΛΑ.

Παπαγεωργίου Σκρέτας Μιλούσαμε με τον Αθλητικό  Οργανισμό !

Πάντως μια διαφορετική και πιο αιχμηρή   εκδοχή για τις εξελίξεις  έδωσαν οι πρόεδροι Αιόλου- Ικάρων ρίχνοντας  “καρφιά” για την…. καθυστερηση από πλευράς ΑΟΤ και ονοματίζοντας ,  ως υπεύθυνο αυτής της κατάστασης,  τον Ακη Αναστασίου.

“Μπορούμε να περιμένουμε  αλλά είμαστε έτοιμοι και να προχωρήσουμε  οι δύο σύλλογοι κι έχουμε πάρει τις αποφάσεις για τα περισσότερα θέματα μεταξύ των οποίων και για προπονητή “,ανέφεραν μεταξύ άλλων οι δύο πρόεδροι,  αφήνοντας  αιχμές για την απότομη αλλαγή στάσης του Ακη Αναστασίου πάνω σε όσα συμφωνήσαν μαζί του  στη συνάντηση της Κυριακής .

“Εκεί πιστεύαμε ότι κλείσαμε οριστικά την τριπλή συνένωση,  αλλά την Δευτέρα στη νέα συνάντηση ο κ Αναστασίου εξέφρασε διαφωνίες που δεν μας είχε αναφέρει την προηγούμενη μέρα. Την Κυριακή μας έθεσε ως μοναδικό όρο  τη χρήση ονόματος ΑΟΤ  και τίποτα άλλο . Ωστόσο την Δευτέρα στη νέα συνάντηση βρεθήκαμε μπροστά σε άρνηση” , είπε μεταξύ άλλων ο Δημήτρης  Παπαγεωργίου,  ενώ και ο Κώστας Σκρέτας έριξε αιχμές τονίζοντας πως «είμαστε τα ιστορικά σωματεία του μπάσκετ δεν αλλάξαμε ΑΦΜ είμαστε ατόφια και δεν είχαμε πρωτα άλλο όνομα και μετά κάποιο άλλο”.

Πανω σε αυτό το θέμα ήρθε και η αποκάλυψη από τον Δημ.   Παπαγεωργίου   που έκανε λόγο για Αθλητικό Οργανισμό Τρικάλων κι όχι για τον ΑΟ Τρίκαλα και σημείωσε χαρακτηριστικά πως : “για να καταλάβετε, θα το πω απλά …όλες   αυτές τις ημέρες μιλούσαμε όχι με τον  ΑΟ Τρίκαλα,  αλλά τον Αθλητικό Οργανισμό Τρικάλων και μας το είπε ο κ Αναστασίου”!!!

Ο Κώστας Σκρέτας έδειξε σίγουρος για την επιτυχία του εγχειρήματος… ”  Έχουμε τις δυο πιο ιστορικές ομάδες της πόλης Ικάρους και Αίολο που δεν έχουν αλλάξει ούτε σκέψη ούτε ΑΦΜ και στόχους. Επίσης και τους Γόμφους που είναι ομάδα 20 ετών και αυτή με δυνατή διαδρομή στο χώρο του μπάσκετ. όλοι μαζί ενωμένοι και με την βοήθεια όλων επιχειρηματιών και φιλάθλων να προχωρήσουμε δυνατά και πιστεύω ότι κατά 60% θα παίξουμε στην Α2. Έτσι θα οργανωθούμε και πιστεύω ότι θα βγει κάτι το δυνατό».

Οχι από Κώστα Θάνο  σε ΑΟΤ

Παρέμβαση έκανε και ο ιστορικός πρόεδρος των Ικάρων Κώστας Θάνος που ζήτησε να προχωρήσουν τα τρία σωματεία χωρίς να περιμένουν τον ΑΟΤ λέγοντας μάλιστα επιτακτικά  «δεν μπορούν να θέτουν όρους σε ιστορικά σωματεία ενώ δεν έχουν ιστορία στο χώρο . Είναι απαράδεκτο να θέτουν βέτο”, σημείωσε σε μία αποστροφή του λόγου του αλλά διευκρινίστηκε πως δεν υπηρξε βέτο από τον ΑΟΤ, παρά  μόνο επιθυμία που έγινε σεβαστή   γιατί όπως τόνισε ο Ηλιάδης  όλοι ΑΟΤ είμαστε.

Από  τους δύο προέδρους πάντως αναδείχθηκε  ως προβληματική η στάση του κ Αναστασίου  στο θέμα  συνένωσης  ενώ διευκρινίστηκε ότι ο Αίολος με την παρουσία του στα μπαράζ διαβάθμισης , έχει πολύ μεγάλες πιθανότητες  για να συμμετάσχει (με κάλυψη κενών θέσεων )   στην Α2 και όπως τόνισε ο Κώστας Σκρέτας θα υπάρξουν σύντομα εξελίξεις και εάν η ομάδα βγει θα γίνει προσπάθεια για επαναπατρισμό παικτών που αγωνίζονται σε άλλα σωματεία στις εθνικές κατηγορίες

Κλείνοντας την συνέντευξη ο Γιώργος Ηλιάδης σημείωσε πως σύντομα θα υπάρξουν νέα είτε αρνητικά είτε θετικά και εαν συμπράξει ο ΑΟΤ θα δοθεί νέα συνέντευξη Τύπου αλλιώς προχωρούν οι διαδικασίες των δύο σωματείων  ως έχουν.