Πρωτιά Χάμιλτον στο Πορτογαλικό GP

Ο Λιούις Χάμιλτον ήταν ο νικητής στο πορτογαλικό γκραν πρι, το οποίο διεξήχθη στην πίστα του Πορτιμάο και είναι ο τρίτος αγώνας της χρονιάς στη Φόρμουλα Ένα.

Ο επτάκις παγκόσμιος πρωταθλητής της Mercedes επέστρεψε στις επιτυχίες και έδειξε τις διαθέσεις του για τη συνέχεια, αφήνοντας στη δεύτερη θέση τον Μαξ Φερστάπεν με Red Bull.

Την τριάδα του βάθρου συμπλήρωσε ο Βάλτερι Μπότας, ο οποίος ξεκίνησε από την pole position, με την άλλη Mercedes.

Ο Σέρχιο Πέρεζ ήρθε τέταρτος, με τους Νόρις, Λεκλέρκ, Οκόν, Αλόνσο, Ρικιάρντο και Γκασλί να συμπληρώνουν τη βαθμολογούμενη δεκάδα.

Μετά το αποτέλεσμα αυτό, ο Χάμιλτον αύξησε στους οκτώ βαθμούς το προβάδισμά του έναντι του Φερστάπεν στην κατάταξη των οδηγών.

Αυτή ήταν η δεύτερη εφετινή νίκη του Χάμιλτον και συνολικά 97η στη σπουδαία καριέρα του Βρετανού. Με την επανεκκίνηση του αγώνα στον έβδομο γύρο (σ.σ. το αυτοκίνητο ασφαλείας μπήκε στην πίστα, όταν ο Κίμι Ραϊκόνεν τράκαρε την Alfa Romeo του «ομόσταυλού» του, Αντόνιο Τζιοβινάτσι), ο επτάκις παγκόσμιος πρωταθλητής έπεσε στην τρίτη θέση πίσω από τον Φερστάπεν.

Όμως, ο Βρετανός… αντεπιτέθηκε και ανέκτησε τη δεύτερη θέση από τον Ολλανδό τέσσερις γύρους πιο μετά, ενώ στη συνέχεια πήρε την πρωτοπορία, καθώς προσπέρασε τον Μπότας στη στροφή 1 του 20ού γύρου (από τους 66 του αγώνα), και κατάφερε να δει πρώτος την καρό σημαία.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Μπότας αντιμετώπισε προς το τέλος του αγώνα πρόβλημα με τη μονάδα ισχύος του, ωστόσο πήρε τον επιπλέον βαθμό για τον ταχύτερο γύρο, καθώς «σβήστηκε» ο χρόνος μιας ακόμη πιο γρήγορης προσπάθειας του Φερστάπεν, ο οποίος είχε παραβιάσει τα όρια της πίστας.