Ο Προμηθέας νίκησε εκτός έδρας την ΑΕΚ

Ο  Προμηθέας πήρε σπουδαία νίκη (82-75) στο ΟΑΚΑ, επί της ΑΕΚ των σημαντικών απουσιών.

Ο Μάκης Γιατράς επέλεξε να πιέσει στα 3/4 του γηπέδου την ΑΕΚ, η οποία στο δεύτερο ημίχρονο έχασε τελείως τη συνοχή της. Οι «κιτρινόμαυροι» βρέθηκαν να κυνηγούν διψήφιες διαφορές και παρά τη μεγάλη προσπάθεια που κατέβαλαν δεν τα κατάφεραν.

Σε αυτό φυσικά έπαιξαν καθοριστικό ρόλο κι απουσίες, καθώς ο Ηλίας Παπαθεοδώρου δεν είχε στη διάθεση του, τους Ζήση, Κατσίβελη, Ρογκαβόπουλο και Γιάνκοβιτς, ενώ ο Σλότερ, αν και επέστρεψε φάνηκε ξεκάθαρα ότι είναι ανέτοιμο

Μολονότι, η «Ένωση» βρέθηκε πίσω με 57-70, δεν το έβαλε και συνέχισε να παλεύει, ωστόσο το έργο της δεν ήταν καθόλου εύκολο και λόγω των απουσιών, αλλά κι επειδή ο Λάνγκφορντ ήταν κακός στο δεύτερο μέρος. Οι γηπεδούχοι, πάντως, μείωσαν σε 63-70, αλλά ο Λούντζης με συνεχόμενος πόντους, κράτησε σε απόσταση ασφαλείας την ομάδα του, η οποία ξέφυγε ξανά με διψήφια διαφορά (76-65 στο 35′).

Οι γηπεδούχοι έκαναν την ύστατη προσπάθεια να πετύχουν μια μεγάλη ανατροπή, αλλά ο Προμηθέας πέτυχε μεγάλα σουτ, αρχικά με τον Γκράντ, ο οποίος έκανε το 69-79 και στη συνέχεια με τον Γιαννόπουλο. Ο πρώην παίκτης της ΑΕΚ με τρίποντο έκανε το 73-82, 14” πριν το τέλος, γέρνοντας οριστικά την πλάστιγγα υπέρ της ομάδας του.

Τα δεκάλεπτα: 15-12, 34-32, 53-63, 75-82