Σταματής: «Θέλω να μείνω στα Τρίκαλα» (Βίντεο)

Συνέντευξη του επιθετικού του ΑΟ Τρίκαλα στο Sportrikala.gr

Ο Ανδρέας Σταματής μπορεί να διανύει μόλις το 27ο έτος της ηλικίας του αλλά οι παραστάσεις και η εμπειρία που έχει αποκομίσει μέχρι στιγμής είναι αξιομνημόνευτη.

Λογικό από την μία καθώς μυήθηκε στο ποδόσφαιρο από γεννησιμιού του μιας και ο πατέρας του Σταύρος έπαιξε επί σειρά ετών στην μεγάλη κατηγορία με ΑΕΚ και τον Ιωνικό φτάνοντας μέχρι την Εθνική.

Ο Ανδρέας ξεκίνησε την καριέρα του  από τον Πανιώνιο και συνέχισε στην ΑΕΚ στην μεγάλη κατηγορία. Ακολούθησαν Πανηλειακός, Ηρακλής Ψαχνών, Πιερικός, Χανιά, Ζάκυνθος, πάλι Χανιά, Παναιγιάλειος και Άρης ενώ το καλοκαίρι ήρθε στον ΑΟΤ.

Από την πρώτη στιγμή αποτέλεσε την βασική επιθετική επιλογή της ομάδας δίνοντας συχνά μάχες μόνος του με τις αντίπαλες άμυνες πετυχαίνοντας έξι γκολ σε 20 συμμετοχές στο πρωτάθλημα.

Ο Ανδρέας Σταματής μίλησε στο Sportrikala.gr και τον Βασίλη Κωνσταντάκο με θερμά λόγια για την πόλη των Τρικάλων, για την καραντίνα, το πρωτάθλημα ενώ εξέφρασε την επιθυμία του να μείνει στα Τρίκαλα.

«Πιο χαλαρά τα πράγματα στα Τρίκαλα»

Για το πώς βίωσε την καραντίνα είπε: «Ήταν λίγο δύσκολα στην αρχή γιατί δεν ξέραμε σε τι κλίμακα θα είναι αυτή η πανδημία. Το πιο δύσκολο για μένα ήταν ότι δεν μπορούσαμε να βρούμε έναν χώρο για να κάνουμε προπόνηση αλλά τελικά βρήκαμε μία μέση λύση. Εδώ στα Τρίκαλα δεν είχαμε και κανένα κρούσμα οπότε ήταν πιο χαλαρά τα πράγματα σε σχέση με τις άλλες πόλεις της Ελλάδος».

«Να ξεκινήσουν τα πρωταθλήματα»

Η άποψη του επιθετικού των Τρικάλων είναι να ξεκινήσουν πάλι τα πρωταθλήματα: «Πιστεύω πως είναι εφικτό να ξεκινήσουν και πάλι τα πρωταθλήματα γιατί από την στιγμή που τα μέτρα έχουν χαλαρώσει, έχουν ανοίξει τα μαγαζιά, υπάρχει προσωπική επαφή, βλέπουμε συνωστισμό στις πλατείες  μπορεί να γίνει. Εκτός αν εμείς είμαστε παιδιά κατώτερου Θεού σε αυτές τις κατηγορίες. Πιστεύω, κατά την γνώμη μου ότι τα πρωταθλήματα πρέπει να ξεκινήσουν».

«Δίκαιη η άνοδος»

Ο Ανδρέας Σταματής χαρακτήρισε δίκαιη την άνοδο της ομάδας: «Δικαιωματικά πήραμε την άνοδο. Από την αρχή της χρονιάς είχαμε πει ότι στόχος είναι η άνοδος στην Σούπερ Λιγκ 2. Αυτό έγινε με έναν σωστό συντονισμό από την διοίκηση, με έναν έμπειρο και πρωταθλητή προπονητή, με έμπειρο τεχνικό τιμ, με παίκτες που ξέρουν τον πρωταθλητισμό , με νέους παίκτες που συμπλήρωναν και είχαν να δώσουν πάρα πολλά πράγματα. Ήταν ένα κράμα δουλειάς που ξεκίνησε από την προετοιμασία και συνεχίστηκε μέχρι και την τελευταία αγωνιστική. Αυτό ήταν και το κλειδί της επιτυχίας. Πηγαίναμε σε κάθε αγώνα διαβασμένοι και δίναμε το 100% των δυνατοτήτων μας».

«Το γκολ θα ερχόταν…»

Για το αν τον άγχωσε το γεγονός ότι άργησε κάπως να σκοράρει είπε: «Δεν με άγχωσε καθόλου γιατί έκανα τα πάντα μέσα στο γήπεδο εκτός από το γκολ. Το γκολ ήξερα ότι θα έρθει σιγά σιγά, με τα παιδιά δεν είχαμε βρεθεί ακόμη καλά και όσο ρολάραμε  ήρθε και το γκολ. Σίγουρα πάντα ένας επιθετικός κρίνεται από τα γκολ γιατί από αυτόν περνάνε τα περισσότερα τέρματα της ομάδας. Σαφέστατα πάντως είμαι ευχαριστημένος από την φετινή μου απόδοση».

«Θέλω να μείνω στα Τρίκαλα»

Ο Ανδρέας Σταματής έχει κάμποσες προτάσεις μέχρι στιγμής αλλά η επιθυμία του είναι να παραμείνει στα Τρίκαλα: «Προφανώς και θέλω να μείνω στα Τρίκαλα και ήδη έχω κάνει μία πρώτη επαφή με την διοίκηση. Θα μιλήσει ο μάνατζερ ενώ έχω ενημερωθεί ότι υπάρχουν κάποιες ομάδες που με θέλουν . Είναι νωρίς ακόμη, να τελειώσει το πρωτάθλημα αλλά εγώ θέλω να μείνω στην ομάδα»

«Περνάω καλά στα Τρίκαλα»
Ιδιαίτερα κοινωνικός και αγαπητός στα Τρίκαλα ο Ανδρέας Σταματής απολαμβάνει την ζωή στην πόλη: «Έχω κάνει έναν κύκλο φίλων στα Τρίκαλα. Περνάω πολύ καλά. Είναι μία ποδοσφαιρούπολη και οι άνθρωποι εδώ εκτιμούν κινήσεις και συμπεριφορές. Έχω δεθεί με πολύ κόσμο στα Τρίκαλα και αυτό είναι πολύ καλό».

«12ος παίκτης οι φίλαθλοι»

Τέλος ο Ανδρέας Σταματής εξήρε και την συνεισφορά των Τρικαλινών φιλάθλων: «Ο φίλαθλος κόσμος των Τρικάλων είναι πάντα δίπλα μας από την πρώτη στιγμή, τόσο εντός όσο και εκτός. Μας εχει στηρίξει έμπρακτα και ήταν ο δωδέκατος παίκτης μας και θα θέλαμε του χρόνου να είναι ακόμη πιο θερμά τα πράγματα».