Ήττα και αποκλεισμός για Τσιτσιπά

Την περσινή πορεία δεν μπόρεσε να επαναλάβει στη Βαρκελώνη ο Στέφανος Τσιτσιπάς. Ο Έλληνας τενίστας ηττήθηκε με 6-4, 3-6, 6-2 από τον Γιαν Λέναρντ Στρουφ και αποκλείστηκε από τη συνέχεια.

Από την αρχή του αγώνα ο Στέφανος Τσιτσιπάς έδειχνε έναν εκνευρισμό στο παιχνίδι του και αυτό προσπάθησε να εκμεταλλευτεί στο πρώτο game του αγώνα ο Στρουφ, αλλά ο Έλληνας τενίστας κατάφερε να κρατήσει το σερβίς του. Στο πέμπτο όμως game ο Γερμανός κατάφερε να κάνει το break και στη συνέχεια απλά κράτησε το σερβίς του μέχρι το τέλος για να φτάσει στην κατάκτηση του πρώτου σετ με 6-4.

Στο δεύτερο σετ οι δύο αθλητές κράτησαν το σερβίς τους μέχρι το όγδοο game. Τότε ο Στέφανος Τσιτσιπάς κατάφερε να φτάσει στο break και στη συνέχεια σέρβιρε για να κατακτήσει το σετ με 6-3. Έτσι, όλα κρίθηκαν στο τρίτο σετ. Εκεί ο Στρουφ έκανε ένα γρήγορο break στο δεύτερο game και κατάφερε να προηγηθεί με 3-0. Ο Στέφανος Τσιτσιπάς κράτησε το σερβίς του για πρώτη φορά στο σετ και έκανε break στη συνέχεια για να μειώσει σε 3-2, αλλά ο Γερμανός τενίστας απάντησε με break back και πήρε ξανά το πάνω χέρι στο σετ. Ο Γιαν Λέναρντ Στρουφ κατέκτησε το τρίτο σετ με 6-2 και θα αντιμετωπίσει στον επόμενο γύρο τον Ραφαέλ Ναδάλ.

Αυτή η ήττα θα κοστίσει δύο θέσεις στον Στέφανο Τσιτσιπά στην Παγκόσμια κατάταξη αφού αναμένεται να υποχωρήσει στο Νο10 πίσω από τους Ντελ Πότρο και Τζον Ίσνερ.