Καθήλωσε το Τρικαλινό κοινό ο Όουενς

Το βράδυ του Σαββάτου στο Μουσείο Τσιτσάνη

Μπορεί μια εξειδικευμένη διάλεξη να γεμίσει ασφυκτικά μία αίθουσα; Στην περίπτωση του Δρ Γκάρεθ Όουενς ναι! Παρά τις κακές καιρικές συνθήκες και τις πολλές εκδηλώσεις την ίδια ώρα στην περιοχή, πάνω από 200 άτομα βρέθηκαν στο Μουσείο Τσιτσάνη και άκουσαν με μεγάλο ενδιαφέρον την διάλεξη του Ουαλού  επιστήμονα που ζει 30 χρόνια στην Κρήτη και ο οποίος είναι ειδικός σε θέματα μινωικής γραφής.

Έχει αφοσιωθεί στη μελέτη του Δίσκου της Φαιστού για δέκα χρόνια και έχει προχωρήσει, σε συνεργασία με τον καθηγητή Φωνητικής στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης Τζον Κόουλμαν, στην «ανάγνωση» του  99% του δίσκου.

Ο Δρ Όουενς απάντησε σε ερωτήσεις του κοινού μετά το τέλος της διάλεξης μένοντας για πάνω από δύο ώρες στον χώρο ενώ κράτησε καθηλωμένο το κοινό μιλώντας σε άπταιστα ελληνικά διανθίζοντας την ομιλία του με το κλασσικό Βρετανικό φλέγμα.

Τον Δρ Όουενς παρουσίασε ο συντοπίτης μας καθηγητής στο τμήμα Μηχανικών Πληροφορικής του Τ.Ε.Ι. Κρήτης Δρ Βαγγέλης Πάλλης.

Την εκδήλωση διοργάνωσαν ο Δήμος Τρικκαίων, η Περιφέρεια Θεσσαλίας σε συνεργασία με το ΤΕΙ Κρήτης και την Διαφημιστική εταιρεία «Ξεναγός».