Συνελήφθησαν οι ύποπτοι για το θάνατο του 25χρονου στου Φιλοπάππου

Τα στοιχεία τους υπήρχαν στις βάσεις δεδομένων της Αστυνομίας
Πρόκειται για έναν 17χρονο Πακιστανό, έναν 26χρονο ομοεθνή του και έναν Ιρακινό. Οι δύο πρώτοι εντοπίστηκαν στα σύνορα της Ειδομένης στην προσπάθειά τους να διαφύγουν από την Ελλάδα και ο τρίτος στο κέντρο των Αθηνών. Σύμφωνα με πληροφορίες οι τρεις συλληφθέντες έχουν ομολογήσει ότι είναι τα άτομα που λήστεψαν το ζευγάρι στο λόφο του Φιλοπάππου στις 15 Αυγούστου. Αυτό που δεν παραδέχονται είναι ότι έσπρωξαν τον 25χρονο Νικόλα από τα βράχια.

Οι τρεις συλληφθέντες περιέγραψαν με κάθε λεπτομέρεια στους αστυνομικούς της Ασφάλειας Αττικής το πώς έδρασαν στου Φιλοπάππου. Όπως ανέφεραν, ο ένας Πακιστανός τραβούσε την τσάντα της 23χρονης Πορτογαλίδας φίλης του θύματος, ενώ οι άλλοι δυο άρχισαν να απειλούν με σπασμένο μπουκάλι τον άτυχο 25χρονου. «Τον απειλούσαμε με τα σπασμένα μπουκάλια, αυτός έκανε όλο και πιο πίσω, μέχρι που έπεσε στο γκρεμό. Δεν τον σπρώξαμε εμείς», κατέθεσαν σύμφωνα με πληροφορίες οι τρεις συλληφθέντες.

Υπενθυμίζεται ότι οι τρεις συλληφθέντες είναι σεσημασμένοι για ληστείες. Τα στοιχεία τους υπήρχαν στις βάσεις δεδομένων της Αστυνομίας με τους σεσημασμένους για εγκληματικές ενέργειες. Η 23χρονη φίλη του 25χρονου θύματος φέρεται να τους αναγνώρισε.

Στα 700 στρέμματα του Φιλοπάππου, εκτός από τους χιλιάδες τουρίστες και τους Ελληνες περιπατητές, τον τελευταίο χρόνο κυκλοφορούν και συμμορίες κακοποιών, οι οποίοι δρουν όλες τις ώρες της ημέρας και της νύχτας, ληστεύοντας – και μερικές φορές βιάζοντας – κυρίως ανύποπτους τουρίστες και νεαρά ζευγάρια που σκαρφαλώνουν στα βραχάκια του λόφου.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, οι ληστείες συμβαίνουν κυρίως τη νύχτα, από τις 9 το βράδυ έως τις 3 τα ξημερώματα και πολλαπλασιάζονται τα σαββατοκύριακα. Εκτός από τον λόφο του Φιλοπάππου, οι ληστές δρουν στον Αρειο Πάγο και στις οδούς Δ. Αρεοπαγίτου και Αποστόλου Παύλου. Κινούνται συνήθως σε ομάδες 3-4 ατόμων και είναι οπλισμένοι με μαχαίρια, σουγιάδες ή σπασμένα μπουκάλια.

Μία τέτοια ομάδα, οπλισμένη με μαχαίρια, είχε επιτεθεί στον 25χρονο φοιτητή και στη νεαρή φίλη του από την Πορτογαλία. Ο Ελληνας φοιτητής σπούδαζε στην Αγγλία, είχε έρθει για διακοπές έως το τέλος Αυγούστου και έμενε στο πατρικό του, στα βόρεια προάστια.