Παπανικολάου: «Μήτογλου και Βουγιούκας έδωσαν το κάτι παραπάνω»

12919896_10209319494252773_2518823925261501500_nΤι δήλωσε ο Τρικαλινός για το ντέρμπι

 

Αναλυτικά οι δηλώσεις του στον «ΣΠΟΡ FM 94,6»:

Για το χθεσινό παιχνίδι: «Ήταν ένα παιχνίδι που δεν διεκδικεί δάφνες ποιότητας, το είπαν και οι δύο προπονητές. Ο Ολυμπιακός επανήλθε στην εικόνα που τον είχαμε συνηθίσει και το χθεσινό ματς θα τον βοηθήσει για το μέλλον. Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε άσχημα, ωστόσο στη συνέχεια διάβασε την άμυνα του αντιπάλου. Δεν έκρινε κάτι το ματς και τα επόμενα θα είναι συναρπαστικά»

Για το ποιος παίκτης έκανε τη διαφορά: «Σε αυτούς τους αγώνες κάνει τη διαφορά ο πάγκος και οι παίκτες που δεν τους περιμένεις. Ο Μήτογλου και Βουγιούκας έδωσαν το κάτι παραπάνω. Ο Ριβερς ήταν βέβαια πολύ καθοριστικός, ωστόσο τα παιδιά που προανέφερα παρότι έπαιξαν λίγο έκαναν τη διαφορά».

Για το αν ο Παναθηναϊκός έχει αποκτήσει ψυχολογικό αβαντάζ μετά τις τρεις σερί νίκες: «Δεν λέει κάτι το 3-0. Οι τελικοί είναι ακόμα πολύ μακριά. Και οι δύο ομάδες θα έχουν πίσω τους τραυματίες. Πριν το ΣΕΦ ο Παναθηναϊκός ήταν σε κρίση. Τώρα ο Ολυμπιακός, ήταν πιο ανταγωνιστικός σε σχέση με κάποιες βαριές ήττες στην Ευρωλίγκα».

Για το αν είναι μεγάλος για να θεωρείται ταλέντο ο Μήτογλου: «Δεν έχει σημασία αυτό. Οι μεγαλύτεροι παίκτες που πέρασαν από την Ελλάδα έγιναν γνωστοί στα 21 του. Πολλά παιδιά κάνουν ένα μπαμ λίγο αργότερα. Το παιδί είναι πολύ σοβαρό και μετρημένο και μπράβο του που είχε τέτοια αυτοπεποίθηση και μακάρι να συνεχίσει έτσι και να έχει διάρκεια. Ο κόουτς Πασκουάλ τον εμπιστεύεται και είναι στο χέρι του να πετύχει».

Για τους ξένους του Ολυμπιακού: «Νομίζω πως κάποια παιδιά με την απουσία του Βασίλη τράβηξαν μεγάλο κουπί και τώρα βγάζουν κούραση. Η Ευρωλίγκα είναι πλέον πολύ κουραστική. Ο Ολυμπιακός μπορεί να παίξει πολύ καλύτερα».

Για το αν λείπει κάποιος παίκτης από τον Ολυμπιακό: «Υπάρχουν δύο απόψεις σε αυτό το θέμα. Ο Ομπράντοβιτς για παράδειγμα δεν ήθελε ποτέ αλλαγές μέσα στη χρονιά. Με αυτούς που ξεκινά τη σεζόν, με τους ίδιους θέλει να τελειώνει. Η άλλη λέει πως χρειάζονται μπαλώματα όταν υπάρχουν τραυματισμοί. Αυτό θα το κρίνουν οι άνθρωποι του Ολυμπιακού. Δεν γνωρίζω τι πρέπει να γίνει. Η νίκη πάντα καλύπτει πολλά προβλήματα, ενώ η ήττα τα φέρνει στην επιφάνεια».

Για το αν πρέπει να αποκτήσει πεντάρι ο Παναθηναϊκός: «Τα τελευταία χρόνια, οι πολλοί ψηλοί καλοί δεν είναι εύκολο να βρεθούν. Αυτό είναι κάτι που θα το αποφασίσουν οι άνθρωποι του Παναθηναϊκού. Πρέπει να κοιτάμε και την άμυνα όχι μόνο την επίθεση. Μπορεί να δημιουργηθεί πρόβλημα στο πικ εν ρολ με έναν βαρύ ψηλό».

Για το αν κάποια ελληνική ομάδα θα καταφέρει να πάει στο Final Four:  «Πιστεύω ναι. Ο Παναθηναϊκός έχει μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση φέτος σε σχέση με παλαιότερα. Έχει τον ίδιο προπονητή δεύτερη σερί σεζόν και φαίνεται πιο ήρεμος. Ο Ολυμπιακός έχει πάει σε δύο τελικούς με τους ίδιους παίκτες εκτός των ξένων. Πρέπει να επανέρθει στις νίκες. Γιατί να μην πάνε και οι δύο ομάδες. Είναι πολύ καλές. Και από την ΤΣΣΚΑ και από τη Φενέρ έχει φύγει ένα μεγάλο άγχος. Και οι δύο πήραν το τρόπαιο που τόσο ήθελαν και οι δύο τους είναι τα φαβορί. Και η Ρεάλ παίζει πολύ καλά, όμως θέλω να πιστεύω πως έστω μία ομάδα θα βρεθεί στο final four. Πάντως έχω μία κρυφή ελπίδα πως θα τα καταφέρουν και οι δύο».

Για τον Λούκα Ντόνσιτς: «Τα φαινόμενα έρχονται να εξαιρέσουν τον κανόνα. Παίζει λες και είναι 30χρονών. Έχει και το σώμα και το μυαλό. Παίζει πολύ ώριμα και είναι εντυπωσιακό να έχει τόση αυτοπεποίθηση σε αυτή την ηλικία».

Για το ποια είναι η ιδανική ηλικία για έναν παίκτη να σταματήσει την καριέρα του: «Ο Σπανούλης είναι 35 και φαίνεται λες και είναι 30. Ο Τζινόμπιλι είανι 41. Παίζει ρόλο το πώς ζει πως γυμνάζεται ο κάθε παίκτης. Αυτοί οι αθλητές παίζουν παραπάνω. Οι κοντοί βέβαια πρέπει να είναι πιο ενεργητικοί από τους ψηλούς, καθώς τρέχουν συνεχώς. Αλλά αυτό που μετράει κυρίως είναι η ιδιοσυγκρασία του αθλητή που θα τον βοηθήσει, όταν κάποιοι άλλοι κουραστούν και βαρεθούν να παίζουν».