Ακαρπη επαφή Τσίπρα Μητσοτάκη για το Σκοπιανό

Συνάντηση που είχε για το Σκοπιανό στο Μέγαρο Μαξίμου

 

Kλείνει την πόρτα στον Αλέξη Τσίπρα ο Κυριάκος Μητσοτάκης μετά τη συνάντηση που είχε για το Σκοπιανό στο Μέγαρο Μαξίμου, στο πλαίσιο της ενημέρωσης των πολιτικών αρχηγών. Ο αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας συναντήθηκε με τον πρωθυπουργό και συζήτησαν για το Σκοπιανό, μια συνάντηση διάρκειας 45 λεπτών. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης,  έφτασε στο Μέγαρο Μαξίμου, στις 10:25, πέντε λεπτά πριν από το προκαθορισμένο ραντεβού. Δεν έκανε καμία δήλωση στο Μαξίμου αλλά στο γραφείο του στη Βουλή:

 Μητσοτάκης: Δεν θα διχάσουμε τους Ελληνες για να ενώσουμε τους Σκοπιανούς

«Ο κ. Τσίπρας δεν ενημέρωσε ποτέ ούτε το Κοινοβούλιο, ούτε τον ελληνικό λαό.. Η ΝΔ υπερασπίστηκε τα εθνικά θέματα με υπευθυνότητα, και αποφασιστικότητα. «Kλείνει ένα παράθυρο ευκαιρίας, η κυβέρνηση προβαίνει σε παραχωρήσεις χωρίς ανταλλάγματα για τη χώρα μας, ο κατακερματισμός της λύσης σε επιμέρους θέματα δεν μπορεί να γίνει αποδεκτός. Οι χειρισμοί Τσίπρα δεν μπορούν να πείσουν τους Ελληνες, το ζήτημα των Σκοπίων αφορά την εθνική συνείδηση, δεν θα διχάσουμε τους Ελληνες για να ενώσουμε τους Σκοπιανούς. Ο κ Τσίπρας επέλεξε να προχωρήσει σε αυτό τον δρόμο μόνος τους, ας μην ψάχνει για συνενόχους». 

Η ΕΡΤ  δεν έδειξε εικόνα από τη συνάντηση των δύο ανδρών. Λίγη ώρα αργότερα από το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού ανακοινώθηκε το εξής: 

«Ενημερώνουμε ότι η απουσία ήχου στη συνάντηση του Πρωθυπουργού με τον επικεφαλής της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης οφείλεται σε χθεσινό αίτημα του επιτελείου του κ. Μητσοτάκη, το οποίο κι έγινε αποδεκτό».