Η μεσογειακή διατροφή είναι η καλύτερη επιλογή

Πάρα πολλοί Έλληνες ακολουθούν από μικρή ηλικία μια εντελώς παράδοξη διατροφική λογική. Ενώ η μεσογειακή διατροφή είναι η πιο διαφημισμένη στον κόσμο για τα θετικά αποτελέσματα της, αυτοί προτιμούν ξενόφερτες πρακτικές με συνέπεια να παχαίνουν συνεχώς και μάλιστα από την εφηβεία. Το κακό είναι πως έπειτα από αυτό, τόσο το αδυνάτισμα, όσο και η σύσφιξη σώματος και ειδικότερα η σύσφιξη γλουτών www.my-pharmacy.gr/tag/susfiksi-gloutwn γίνονται πιο δύσκολα.

Αν μπορέσουμε να εντάξουμε τα όσπρια τουλάχιστον δύο φορές την εβδομάδα στο διαιτολόγιο μας, θα δούμε αμέσως διαφορά τόσο όσον αφορά τη χώνεψη, όσο και το αδυνάτισμα. Το ίδιο ισχύει και για τα λαδερά φαγητά όπως φασολάκια με πατάτες, , αρακά, αγκινάρες, μπάμιες και μπριάμ.

Επίσης, εφόσον μειώσουμε την κατανάλωση κόκκινου κρέατος και αλλαντικών και τα αντικαταστήσουμε με ψάρια (κυρίως λιπαρά που είναι πιο πλούσια σε Ω3 οξέα) και άλλα θαλασσινά, θα δούμε μεγάλη και άμεση διαφορά τόσο γευστικό, όσο και σε θρεπτικό επίπεδο.

Οι σαλάτες με χόρτα και βραστά λαχανικά (πάντα με έξτρα παρθένο ελαιόλαδο) θα πρέπει να βρίσκονται στο τραπέζι μας σε καθημερινή. Τα φαγητά αυτά είναι μια καλή ευκαιρία για να χρησιμοποιήσουμε περισσότερο λεμόνι και ξύδι, δύο συστατικά που έχουν πολλές ευεργετικές ιδιότητες για κάθε άνθρωπο.

Τα φρούτα είναι η καλύτερη επιλογή για σνακ και ακολουθούν οι ξηροί καρποί. Τα δημητριακά και τα διάφορα αρτοπαρασκευάσματα ολικής άλεσης μας χορταίνουν περισσότερο και μας προσφέρουν τις ωφέλιμες φυτικές ίνες. Τέλος, είναι πιο υγιεινό να καταναλώνουμε παξιμάδια αντί για ψωμί.