Πείτε αντίο στο τοπικό λίπος

Το αδυνάτισμα και η σύσφιξη γλουτών www.ifarmacy.gr/tag/susfiksi-gloutwn και γενικά του σώματος έχουν άμεση σχέση με την απομάκρυνση του τοπικού λίπους. Πολλοί επιλέγουν τους ανοιξιάτικους μήνες για να ξεκινήσουν την προσπάθεια αλλαγής της εξωτερικής τους εμφάνισης και να βελτιώσουν παράλληλα την υγεία τους.

Το τοπικό λίπος αφορά την ομάδα των λιποκυττάρων που αποθηκεύει το λίπος ως ενέργεια σε συγκεκριμένα σημεία του σώματος. Οι συγκεκριμένες αποθήκες του σώματος βρίσκονται συνήθως στους γλουτούς και στους μηρούς όσον αφορά τις γυναίκες, ενώ στους άνδρες στην περιοχή της κοιλιάς, όπου δημιουργείται το γνωστό «σωσίβιο». Το συσσωρευμένο λίπος εμφανίζεται και σε άλλες περιοχές του σώματος όπως είναι τα μπράτσα, η πλάτη και τα πόδια, αλλά σε μικρότερο ποσοστό.

Η εναπόθεση λιποκυττάρων σε συνδυασμό με την κακή κατασκευή του σώματος (π.χ. φαρδιά λεκάνη), δημιουργούν μια σειρά προβλημάτων αισθητικής και κάποιες φορές και υγείας. Το τοπικό αδυνάτισμα και η σύσφιξη σώματος δεν είναι εύκολες διαδικασίες. Ακόμη αν χάσεις κάποιος λίπος από ένα σημείο, είναι πολύ πιθανό να το ξαναπάρει στο ίδιο σημείο γρήγορα ή να το αποθηκεύσει κάπου αλλού.

Οι φόρμες και οι ζώνες εφίδρωσης δεν κάνουν τη μεγάλη διαφορά. Επιπλέον, αν δεν χρησιμοποιηθούν σωστά, μπορεί να αποδειχτούν επικίνδυνες αφού εμποδίζουν την αποβολή θερμότητας, με αποτέλεσμα να αυξάνεται ο κίνδυνος αφυδάτωσης. Τέλος, είναι σημαντικό να γνωρίζουμε πως το μεγαλύτερο ποσοστό που χάνουμε με την εφίδρωση, είναι υγρά με αποτέλεσμα να υπάρχει διαφορά στους πόντους, αλλά όχι απώλεια λίπους.