Σπιτικές συνταγές για το βήχα και τον πονόλαιμο

Το σιρόπι για βήχα είναι η πιο συνηθισμένη λύση την οποία επιλέγουν οι περισσότεροι άνθρωποι, στην προσπάθειά τους να απαλλαγούν πιο γρήγορα από αυτόν. Στην αγορά κυκλοφορούν δεκάδες τέτοια προϊόντα.

Ωστόσο, υπάρχουν και πολλές σπιτικές συνταγές, οι οποίες παρουσιάζουν μεγάλη αποτελεσματικότητα. Εκτός από τη ζεστή κοτόσουπα, τις γαργάρες με αλατόνερο και τα αναλγητικά, μπορείτε να καταπολεμήσετε τον πονόλαιμο και το βήχα με φυσικό τρόπο.

Το τσάι από θυμάρι ενδείκνυται για την ανακούφιση του πόνου. Στη Γερμανία το θυμάρι αποτελεί εγκεκριμένη θεραπεία για το βήχα, τις λοιμώξεις του αναπνευστικού και τη βρογχίτιδα. Τα μικρά φύλλα του διαθέτουν φλαβονοειδή, τα οποία χαλαρώνουν τους μύες της τραχείας και καταπραΰνουν τα συμπτώματα ενός κρυολογήματος.

Βράστε νερό και προσθέστε δύο κουταλάκια του γλυκού θρυμματισμένα φύλλα από θυμάρι. Μετά από δέκα λεπτά προσθέστε μέλι και λεμόνι και πιείτε σιγά σιγά. Υπάρχουν επιστημονικές αποδείξεις ότι το μέλι θεραπεύει το βήχα και τον πονόλαιμο. Φτιάξτε ένα τσάι και ανακατέψτε μία κουταλιά μέλι ή αναμείξτε μέλι με λάδι καρύδας και χυμό λεμονιού για ένα σπιτικό σιρόπι που θα καταπολεμήσει τον πονόλαιμο. Ακόμα, μπορείτε να πιείτε ένα σφηνάκι bourbon με λίγο μέλι λίγο πριν κοιμηθείτε.

Κάντε ένα ζεστό ντους και αφήστε τον ατμό να καλύψει το μπάνιο. Αυτός θα χαλαρώσει τους μύες του λαιμού και θα απομακρύνει κάθε ίχνος βλέννας από την περιοχή. Μην καθίσετε υπερβολική ώρα μέσα στο μπάνιο, αφού ο ατμός μπορεί να επιδεινώσει το βήχα, ειδικά σε άτομα με άσθμα.