Σπιτικές συνταγές για την καταπολέμηση του βήχα

Το σιρόπι για το βήχα είναι ένα σκεύασμα που κυκλοφορεί σε διάφορες παραλλαγές στα ράφια των φαρμακείων. Τα νέας γενιάς σκευάσματα περιέχουν βελτιωμένη σύνθεση, που βασίζεται σε βότανα και άλλα φυσικά συστατικά.

Ωστόσο, όλο και πιο πολλοί άνθρωποι επιλέγουν να δοκιμάσουν μία σπιτική συνταγή, προκειμένου να αντιμετωπίσουν τα συμπτώματα ενός κρυολογήματος, όπως ο πονόλαιμος και ο βήχας. Υπάρχουν αποτελεσματικές συνταγές, οι οποίες χρησιμοποιούνται εδώ και πολλές δεκαετίες και μπορούν να χορηγηθούν χωρίς πρόβλημα τόσο σε παιδιά, όσο και σε ενήλικες. Το μόνο που χρειάζεται, είναι να τηρείται η συνιστώμενη δοσολογία.

Για να φτιάξετε μία από αυτές θα χρειαστείτε 1 λεμόνι και 3 κ.γ μέλι. Βράζετε το λεμόνι για 5 λεπτά μαζί με τη φλούδα του και στη συνέχεια το βγάζετε από το νερό και το στύβετε. Ρίχνετε το χυμό του σε ένα ποτήρι και προσθέτετε το μέλι. Μπορείτε να το πίνετε ζεστό έως τρεις φορές την ημέρα. Το μέλι θα μαλακώσει τον λαιμό, ενώ το λεμόνι έχει αντισηπτικές και αντιβακτηριδιακές ιδιότητες. Αν θέλετε, μπορείτε να προσθέσετε και ελάχιστη κανέλα.

Σε περίπτωση που ο βήχας που σας ταλαιπωρεί είναι πιο έντονος και επίμονος, υπάρχουν και άλλες συνταγές, οι οποίες είναι πιο ισχυρές. Bράστε νερό μαζί με φασκόμηλο και θυμάρι και πίνετε ζεστό το συγκεκριμένο αφέψημα, μαζί με μία κουταλιά του γλυκού μέλι διαλυμένη. Μπορείτε να καταναλώνετε το συγκεκριμένο ρόφημα δύο με τρεις φορές κάθε μέρα.