Η ευαισθησία των βρεφών και των μικρών παιδιών

Το αντηλιακό για βρέφη αποτελεί μία απαραίτητη μέθοδο φροντίδας και προστασίας για κάθε μωρό ή μικρό παιδί, που αναμένεται να εκτεθεί έστω και για μικρό χρονικό διάστημα στις βλαβερές ακτίνες του ηλίου. Τα νέας γενιάς προϊόντα κάνουν τη διαφορά.

Επιλέξτε αντηλιακό ευρέος φάσματος UVA/UVB και εφαρμόστε το περίπου μισή ώρα πριν την έκθεση στον ήλιο. Ανανεώνετε συχνά, ειδικά μετά το κολύμπι, τον ιδρώτα ή το σκούπισμα με πετσέτα. Θα πρέπει να γνωρίζετε πως το δέρμα των βρεφών είναι εξαιρετικά ευαίσθητο και εύθραυστο, αφού δεν έχει αναπτύξει ακόμα την ικανότητα να αμύνεται στις εξωτερικές επιθέσεις και ούτε έχει εκτεθεί ποτέ στις ακτίνες UV.

Οι παιδίατροι και δερματολόγοι ξεκαθαρίζουν πως τα βρέφη και παιδιά κάτω των τριών ετών δεν θα πρέπει να εκτίθενται στον ήλιο. Ωστόσο, ακόμα και στη σκιά, η υπεριώδης ηλιακή ακτινοβολία αντανακλάται από το νερό, την άμμο και από το έδαφος για αυτό το λόγο τα παιδιά χρειάζονται αντηλιακή καπέλο, ανοιχτόχρωμη μπλούζα και γυαλιά ηλίου.

H La Roche-Posay, με πρωταρχικό πάντα στόχο την υψηλότερη προστασία του ευαίσθητου βρεφικού δέρματος, ακόμα και σε συνθήκες τυχαίας έκθεσης, δημιούργησε το ANTHELIOS ΒΑΒΥ LOTION SPF 50+, που κάνει τη διαφορά. Σύμφωνα με πρόσφατα στοιχεία έρευνας που πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με τη La Roche-Posay στην Ελλάδα , οι μητέρες βρεφών και παιδιών φοβούνται αρκετά περισσότερο τον ήλιο και τους κινδύνους του σε ποσοστό 78%. Αυτό τις οδηγεί στο να αναζητούν την απόλυτη προστασία και τη μέγιστη ασφάλεια για τα μωρά τους.