Προστατέψτε τα μάτια των παιδιών σας

Το αντηλιακό ματιών https://www.propharmacy.gr/kat/antiliako-matiwn/ είναι ένα σκεύασμα που κυκλοφορούν στο εμπόριο οι εταιρείες καλλυντικών, έχοντας σκοπό να προσφέρουν προστασία και περιποίηση της περιοχής που βρίσκεται γύρω από τους οφθαλμούς και χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή.

Το καλοκαίρι τα παιδιά περνούν πολύ περισσότερο χρόνο στον ήλιο, σε σχέση με το υπόλοιπο έτος. Η πολύωρη έκθεση των ματιών τους στις βλαβερές ακτίνες του ηλίου μπορεί να προκαλέσει διάφορες ζημιές, καταστρέφοντας σταδιακά τον αμφιβληστροειδή χιτώνα και το φακό στα μάτια τους. Ακόμα, υπάρχει μία αυξημένη πιθανότητα εμφάνισης της μυωπίας.

Ο παιδικός οργανισμός δεν έχει αναπτυχθεί πλήρως, οπότε η απορρόφηση της UV ακτινοβολίας είναι πιο ισχυρή, ενώ λαμβάνουν σχεδόν τη διπλάσια ακτινοβολία από τους ενήλικους. Αν το παιδί σας περνάει πολλές ώρες έξω χωρίς αντηλιακή προστασία, αντιμετωπίζει αυξημένο κίνδυνο, αφού τα βλέφαρά του μπορεί να πάθουν έγκαυμα ή να πρηστούν.

Αυτό συμβαίνει, γιατί τα βλέφαρα και το δέρμα γύρω από αυτό είναι το πιο λεπτό, αλλά και το πιο ευάλωτο στους ερεθισμούς. Για αυτό κυκλοφορούν στην αγορά αντηλιακά για τα μάτια με χαμηλότερη συγκέντρωση ουσιών, τα οποία βοηθάνε στο να μην περνά μέσα στο μάτι και να το ερεθίζει. Για να το εφαρμόσετε απαλά στα βλέφαρα του παιδιού, απλώστε πρώτα στα δάχτυλα σας.

Τα παιδιά είναι πιο ευάλωτα από τους ενήλικους και ειδικά η όρασή τους, αφού τα μάτια τους ακόμα αναπτύσσονται. Θα πρέπει να φοράνε γυαλιά ηλίου όταν είναι πολλές ώρες έξω, ειδικά κοντά σε επιφάνειες όπως η θάλασσα, όπου η αντανάκλαση του ηλίου μπορεί να διπλασιαστεί.