Πέρασε από Καρδίτσα ο Κισσαμικός (Βαθμολογία)

Β ΕΘΔείτε τα σημερινα αποτελέσματα

Σεφτέ στις εκτός έδρας νίκες έκανε ο Κισσαμικός. Εντός έδρας νίκη για τον Πανθρακικό, εκτός έδρας ισοπαλία στην Σπάρτη για την Καλλονή, λευκή ισοπαλία στο Αίγιο.

Πολύτιμη νίκη για τον Πανθρακικό, με 1-0 επί της Ελευσίνας, «κόλλησαν» στο μηδέν Παναιγιάλειος και Αχαρναϊκός, ισοπαλία με σκορ 1-1 απέσπασε στην έδρα της Σπάρτης η Καλλονή. Με γκολ του Θέου ο Κισσαμικός επικράτησε 1-0 της Αναγέννησης στην Καρδίτσα και πανηγύρισε το πρώτο διπλό στο πρωτάθλημα.

Συνέχεια στα θετικά αποτελέσματα έδωσε ο Κισσαμικός, ο οποίος επικράτησε το απόγευμα της Κυριακής (18/12) 1-0 της Αναγέννησης στην Καρδίτσα και κατέκτησε το πρώτο εκτός έδρας τρίποντο της σεζόν. Ηδη τα «δελφίνια» μετρούν δύο νίκες στο πρωτάθλημα, καθώς και μια νίκη και μια ισοπαλία στο Κύπελλο στα τελευταία τέσσερα παιχνίδια.

Ο Θέος στο 18’ πέτυχε το μοναδικό τέρμα της αναμέτρησης, με τους γηπεδούχους να διαμαρτύρονται έντονα για μη τήρηση του fair play. Οι «κιτρινόμαυροι» έψαξαν στη συνέχεια την ισοφάριση, έχοντας και δοκάρι στο 32’ με τον Μπλέντι, αλλά δεν μπόρεσαν να εκμεταλλευτούν τις ευκαιρίες τους.

Αυτή είναι η δεύτερη νίκη του Κισσαμικού φέτος στο πρωτάθλημα και η πρώτη εκτός έδρας, φτάνοντας τους 7 βαθμούς, ενώ η Αναγέννηση Καρδίτσας έμεινε στους έξι βαθμούς, μετά από έξι αγώνες. Οι «κιτρινόμαυροι» δεν έδωσαν έτσι αξία στην εκτός έδρας νίκη της προηγούμενης αγωνιστικής στο Αιγίνιο, ενώ ηττήθηκαν για δεύτερο διαδοχικό εντός έδρας παιχνίδι μετά από αυτό με την Κέρκυρα στο Κύπελλο.

Καλό ρυθμό είχε από το ξεκίνημα το παιχνίδι της Αναγέννησης Καρδίτσας με τον Κισσαμικό. Οι γηπεδούχοι είχαν την πρωτοβουλία των κινήσεων, αλλά η πρώτη καλή φάση ήταν για τους Χανιώτες, με τον Μπλέντι να διώχνει στο 13’ πάνω στη γραμμή την κεφαλιά του Μίλιτς. Ο Δημόπουλος είχε ένα καλό σουτ στο 16’, αλλά στο 18’ ο Θέος με πλασέ πέτυχε το 0-1 για τον Κισσαμικό. Οι «κιτρινόμαυροι» διαμαρτυρήθηκαν για το γκολ, κάνοντας λόγο για μη τήρηση του fair play, καθώς ήταν πεσμένος στο έδαφος ο Τσιλούλης.

Η θεσσαλική ομάδα στη συνέχεια επιχείρησε να απαντήσει και στο 32’ο Μπλέντι με σέντρα-σουτ έστειλε τη μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι. Προσπάθειες των γηπεδούχων στη συνέχεια δεν είχαν αποτέλεσμα και ο Κισσαμικός πήγε στα αποδυτήρια προηγούμενος 1-0.

Στο δεύτερο ημίχρονο, η ΑΣΑ συνέχισε να ψάχνει το γκολ, με τους Μπλέντι, Τζέκο να απειλούν, αλλά τον Λαζαρίδη να μην ανησυχεί. Η ομάδα των Χανίων αμυνόταν σωστά και προσπαθούσε να βγει μπροστά με αντεπιθέσεις. Ο ρυθμός του αγώνα έπεφτε σταδιακά, με τους γηπεδούχους να μην μπορούν να βρουν διαδρόμους προς την εστία του Λαζαρίδη. Οι φιλοξενούμενοι στο 89’ έχασαν μεγάλη ευκαιρία να πετύχουν και δεύτερο γκολ, αλλά ο Πρίφτης απέκρουσε το πλασέ του Βλάχου.
ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ (Γιάννης Μάγγος): Πρίφτης, Καραγιάννης, Δημόπουλος, Μάιγκα, Κισκαμπάνης, Φέτσης, Μπλέντι, Τσιλούλης, Ντιατά (80’ Ξέρρας), Μπιτέλης (63’ Ελ Σαγιέντ), Ντάνκουα (46’ Τζέκος).

ΚΙΣΣΑΜΙΚΟΣ (Σπύρος Μπαξεβάνος): Λαζαρίδης, Τσερκέζος, Παντελάκης, Σελινιωτάκης, Τσοντάκης, Γκούμας, Ν’ Γκουέμ, Μαρτίνεθ (90’ Μαρτίνεθ), Θέος (82’ Κουρέλλας), Μάντζης (69’ Βλάχος), Μίλιτς.

Πανθρακικός – Πανελευσινιακός 1-0

Επιστροφή στις νίκες και δη άμεσα για τον Πανθρακικό, ο οποίος πέτυχε την δεύτερη του εντός έδρας νίκη, αυτή την φορά κόντρα στον Πανελευσινιακό. Η ομάδα του Κώστα Βασιλακάκη ο οποίος έκανε το ντεμπούτο του στον πάγκο των «πρασίνων» σε αγώνα πρωταθλήματος, μπήκε καλύτερα στο ματς από τους Ελευσίνιους με συνέπεια να έχει τον έλεγχο του αγώνα, δημιουργώντας παράλληλα δύο καλές φάσεις.

Αρχικά στο 3΄ με το σουτ του Ηλιάδη να περνά εκτός εστίας, και εν συνεχεία στο 8΄ με το συρτό σουτ του Ηλιάδη να περνά μόλις άουτ από την εστία του Γκόμες. Από το 22΄ κι έπειτα οι «σταχυοφόροι» ισορρόπησαν τον ρυθμό του αγώνα, χωρίς ωστόσο να δημιουργήσουν κάποια αξιόλογη φάση, με συνέπεια το ήδη υπάρχον σκορ να μείνει ως έχει μέχρι το τέλος του ημιχρόνου.

Στην επανάληψη οι παίκτες του Θανάση Δημόπουλου, ήταν αυτή που είχε τον έλεγχο του παιχνιδιού και στο 51΄ έφτασε κοντά στο 0-1, η κεφαλιά όμως του Δημόπουλου αποκρούστηκε πάνω στην γραμμή από τον Πετρούση σε κόρνερ. Αυτό το οποίο δεν πέτυχαν οι παίκτες της ομάδας της Δυτικής Αττικής, το πέτυχαν αυτή των Θρακιωτών κόντρα στην ροή του αγώνα στο 60΄ με τον Ζυγκερίδη.

Νωρίτερα και πιο συγκεκριμένα στο 59΄ ο Πανελευσινιακός έφτασε και πάλι κοντά στο γκολ, το σουτ όμως που επιχείρησε ο Κασνέτση πέρασε ελάχιστα δίπλα, από το δεξί δοκάρι του τέρματος του Γκαραβέλη. Από το σημείο εκείνο κι έπειτα οι γηπεδούχοι έλεγχαν πλήρως τον ρυθμό του αγώνα, ενώ τα πράγματα έγιναν πιο εύκολα από το 78΄ κι έπειτα όταν αποβλήθηκε ο Σταματάκης με το υπάρχον αποτέλεσμα να διατηρείται ως έχει μέχρι το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή.

ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ (Κώστας Βασιλακάκης): Γκαραβέλης, Κάρδαρης, Πετρούσης, Μπουγαΐδης, Πολίμος, Ηλιάδης (86’ Ρουσσάκης), Γαβριηλίδης, Πλέγας, Μπεκατώρος (66’ Χαλκιαδάκης), Κουσίδης, Ζυγκερίδης (91’ Ψάλτης).

ΠΑΝΕΛΕΥΣΙΝΙΑΚΟΣ (Θανάσης Δημόπουλος): Γκόμεζ, Τσίγκρος, Γραικός (46’ Σταματάκης), Καμπούρης, Κορομηλάς, Σιλιγαρδάκης, Δημόπουλος (55’ Μπρέμπος), Κασνέτση, Ζέλιος (65’ Κοτσαρίδης), Κωνσταντινίδης, Ταμπάκης.

Σπάρτη – Καλλονή 1-1

Τον δεύτερο της εκτός έδρας βαθμό στο πρωτάθλημα, πήρε η Καλλονή η οποία έφυγε με τον βαθμό της ισοπαλίας από την έδρα της Σπάρτης. Στα του ματς η ομάδα του Σωτήρη Αντωνίου, ήταν αυτή που μπήκε καλύτερα στο ματς και πιο συγκεκριμένα στα πρώτα λεπτά του και στο 31΄ κατάφερε να προηγηθεί στο σκορ με κεφαλιά του Αναστασάκου.

Έπειτα από την εξέλιξη αυτή, οι Λέσβιοι οι οποίοι μέχρι τότε είχαν ισορροπήσει τον ρυθμό του αγώνα, ανέβασαν την απόδοσή τους και κατάφεραν να φέρουν το ματς στα ίσα με γυριστό σουτ του Φράγκου, αποτέλεσμα το οποίο ήταν και το τελικό του ημιχρόνου. Στο δεύτερο ημίχρονο και πιο συγκεκριμένα στο 56΄ οι Λάκωνες έμειναν με παίκτη λιγότερο λόγω της αποβολής του Kαρτσαμπά με 2η κίτρινη κάρτα.

Από το 65΄ κι έπειτα το παιχνίδι παιζόταν κυρίως στο κέντρο, με συνέπεια να μην έχει δημιουργηθεί κάποια αξιόλογη φάση στο παιχνίδι. Όλα αυτά μέχρι το 71΄ όταν ο Φράγκος δεν κατάφερε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα του Μελίσσα για να κάνει το 1-2, με το υπάρχον αποτέλεσμα να μένει ως έχει μέχρι την λήξη του αγώνα.

ΣΠΑΡΤΗ (Σωτήρης Αντωνίου): Μελίσσας, Γκαλίτσιος, Γιαννίτσης, Καρτσαμπάς, Παπαχρήστος (69’ Παναγιώτου), Αναστασόπουλος, Μπανούσης, Ν. Αρσενίεβιτς, Βελλίνης (68’ Κατσίκης), Ηλιόπουλος (82’ Φ. Αρσενίεβιτς), Αναστασάκος.
ΚΑΛΛΟΝΗ (Δημήτρης Γαβαλάς): Μανιάτης, Ζουλιώτης, Ρεπετσάς, Ευαγγελιδάκης, Σάββα, Αποστόλου, Γιώργου, Γιουκαρής, Παραΐμπα (69’ Κέρι), Φράγκος, Μπουρντουζάν (90’ Σοφιάνης).

Παναιγιάλειος – Αχαρναϊκός 0-0

Συνέχεια στην θετική παράδοση που έχει τα τελευταία χρόνια και που τον θέλει να φεύγει αήττητος από το Αίγιο, έδωσε ο Αχαρναϊκός που έφυγε με τον βαθμό της ισοπαλίας από την έδρα του Παναιγιάλειου. Στα του ματς το συγκρότημα του Λεωνίδα Βόκολου, ήταν αυτό το οποίο ξεκίνησε πιο δραστήρια το παιχνίδι από τους «πράσινους» και μόλις στο 9΄ έφτασε κοντά στο γκολ, οι αμυντικοί όμως των φιλοξενούμενων απομάκρυναν σε κόρνερ την προσπάθεια του Μπούζα.

Η απάντηση από πλευράς Αχαρναϊκού ήρθε στο 19΄, με το σουτ του Τζιώρα να φεύγει άουτ από την εστία του Στρέζου. Από το σημείο εκείνο και μέχρι το τέλος του ημιχρόνου το παιχνίδι απέκτησε άγρια ομορφιά με τις δύο ομάδες να εντείνουν τις προσπάθειες τους προκειμένου να φτάσουν στο πολυπόθητο γκολ. Στο 30΄ το μακρινό σουτ του Τσεμπερίδη κατέληξε άουτ, στο 44΄ έπειτα από σέντρα του Μουστάκη ο Βλάχος στην προσπάθεια του να απομακρύνει την μπάλα λίγο έλειψε να την στείλει στα δίχτυα της ομάδας του…, ενώ στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου το σουτ του Τσιλιγκίρη αποκρούστηκε σωτήρια από τον Αποστολίδη.

Στην επανάληψη οι Αχαιοί, ήταν αυτοί που μπήκαν καλύτερα στο ματς και σε τρεις περιπτώσεις έφτασαν κοντά στο 1-0, δίχως όμως να το πετύχουν. Αρχικά στο 66΄ με το σουτ του Μπούζα να καταλήγει άουτ και εν συνεχεία στο 77΄ και στο 82΄, με το Ξόμπλιο στην πρώτη περίπτωση να μην εκμεταλλεύεται το λάθος της άμυνας της ομάδας του Μενιδίου για να σκοράρει, και το σουτ του Καζβιρόπουλου στην δεύτερη να αποκρούεται σε κόρνερ, με το σκορ να μένει ως έχει μέχρι το φινάλε του ματς.

ΠΑΝΑΙΓΙΑΛΕΙΟΣ (Λεωνίδας Βόκολος): Στρέζος, Σανδραβέλης, Βλάχος, Κοντοές, Ρότα, Κατίδης (72′ Καζβιρόπουλος), Καζναφέρης, Μπούζας, Σκαρτσίλας (61′ Ξόμπλιος), Κρητικός, Τσιλιγκίρης (89′ Μπουρλάκης).

ΑΧΑΡΝΑΪΚΟΣ (Μίλος Κόστιτς): Αποστολίδης, Σωτηράκος, Αναστασίου (51′ λ.τρ. Παπατόλιος), Μουστάκης, Χριστοφιλέας, Ψιάνος, Τσεμπερίδης, Γουέρε, Τζέφερσον (58′ Ντούνγκα), Ματσούκας (83′ Πλαβούκος), Τζιώρας.

Βαθμολογία

1.Λαμία 13

2.Άρης 11

3.Απόλλων Σμύρνης 11

4.Αχαρναϊκός 11

5.Αγροτικός Αστέρας 10

6.Πανσερραϊκός 10

7.Σπάρτη 10

8.ΟΦΗ 8

9. Πανθρακικός 8

10.Τρίκαλα 7

11.Κισσαμικός 7

12.Αναγέννηση Καρδίτσας 6

13.Αιγινιακός 5

14.Παναιγιάλειος 5

15.Χανιά 4

16.Καλλιθέα 3

17.Καλλονή 3

18.Πανελευσινιακός 0

Θέσεις 1-2: Άνοδος

15-18: Υποβιβασμός

Επόμενη Αγωνιστική (22 -23 /12)

Απόλλων Σμύρνης – Πανσερραϊκός

Άρης – Χανιά

Αχαρναϊκός – Αγροτικός Αστέρας

Καλλονή – Αναγέννηση Καρδίτσας

Κισσαμικός – Αιγινιακός

Λαμία – Καλλιθέα

ΟΦΗ – Παναιγιάλειος

Πανελευσινιακός – Σπάρτη

Τρίκαλα – Πανθρακικός